Pleun

Pleun van Lith

Achtergrond:
Bachelor in Sociale Geografie & Planologie | Master in Economische Geografie en Master in Environment & Resource Management
Opdracht:
Een plan van aanpak schrijven voor hoe we als Stedin de proeftuin "The Green Village" op de TU Delft campus het beste kunnen gebruiken
Afdeling:
Innovatie

Wat is jouw opdracht?

Het schrijven van een plan van aanpak voor The Green Village (TGV). TGV is een proeftuin op de TU Delft, dé plek om allerlei duurzame innovaties te testen. Bijvoorbeeld de waterstofstraat wat door Stedin in samenwerking met andere netbeheerders (Enexis en Liander) is aangelegd waarna een huis (H2@Home) een tijdje heeft gedraaid op waterstof. Mijn opdracht is om de mogelijkheden vanuit Stedin in kaart te brengen. Zo heb ik een in- en externe stakeholder analyse uitgevoerd om te verkennen wat de ambities zijn. En ben ik Stedin breed onderzoeksvragen gaan verzamelen om de leer- en kennisdoelen verder uit te werken. Mijn eindproduct is een Roadmap zijn die visueel de vervolgstappen en actiepunten vanuit Stedin op TGV laat zien.

Waarom is de opdracht voor jou interessant?

Door mijn achtergrond (Msc Economic Geography & Msc Environment and Resource Management) wist ik nog niet heel veel van de netbeheerderswereld af. Door deze opdracht ben ik er middenin terecht gekomen, ik mocht in- en externe stakeholders benaderen, die mij allerlei gave en interessante dingen konden vertellen over TGV maar ook over hun werk. Zo is mijn kennis over de netbeheerderswereld enorm vergroot en ben ik heel blij dat ik zoveel mensen heb leren kennen in mijn eerste opdracht die ik nu voor komende projecten/opdrachten zou kunnen benaderen wanneer ik specifieke vragen heb.

Hoe draagt het traineeship van Stedin bij aan jouw ontwikkeling?

Binnen het Traineeship hebben wij een aantal uur per week wat wij mogen besteden aan ontwikkeling. Soms zijn dat trainingen bij Ormit Talent (bijvoorbeeld casussen oefenen met acteurs) en soms zijn dat trainingen binnen Stedin van specifieke afdelingen (bijvoorbeeld een Lean Thinking training vanuit de blackbelts van de Change Office of een databewustzijn workshop vanuit het CDO Office). Op deze manier kan ik mij zowel persoonlijk als inhoudelijk verder ontwikkelen.Waarom zou jij het traineeship aanbevelen?

Om twee redenen, de eerste is dat ik het heel belangrijk vind om te ontdekken wat ik nou écht leuk vind. Zo ga ik binnen twee jaar vier verschillende opdrachten doen, de komende opdrachten mag ik allemaal zelf kiezen, en uiteindelijk beslissen wat mij het meest aanspreekt. De tweede reden is om de onwijs leuke collega’s die je erbij krijgt. Je start met een groep trainees tegelijk aan het programma, dit ervaar ik als een echte vriendengroep. Daarnaast natuurlijk de collega’s binnen Stedin die heel toegankelijk, enthousiast en behulpzaam zijn.