Ik wil afsluiting
voorkomen

Om prettig te kunnen wonen of werken, wilt u gebruik maken van energie. Het is belangrijk dat u op tijd uw energierekeningen voldoet, een contract heeft met een leverancier van energie en geen fraude pleegt. We vertellen u graag hoe u afsluiting kunt voorkomen.

Ik heb een brief met een inlogcode ontvangen

Inloggen

ZO VOORKOMT U
AFSLUITING

  • Zorg voor een contract met een energieleverancier
  • Betaal uw facturen op tijd
  • Betaal uw energieleverancier op tijd
  • Voorkom fraude
Zorg voor een contract met een energieleverancier

U kunt alleen elektriciteit en/of gas afnemen, als u een geldig contract met een leverancier van energie heeft. U heeft hiervoor de EAN-code van uw aansluiting nodig. Deze vindt u in het EAN-codeboek en op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Een nieuwe leverancier heeft enkele dagen nodig om uw aanvraag te verwerken. Houd hier rekening mee. Pas als de leverancier het contract in het Centraal Aansluitingenregister heeft bevestigd, is uw contract geldig en kunt u niet afgesloten worden.

Betaal uw facturen op tijd

Zorg dat u geen betalingsachterstand heeft op uw facturen aan Stedin. Betaalt u niet op tijd? Dan ontvangt u een herinnering en vervolgens een aanmaning. Betaalt u niet? Dan sluiten wij af. Lukt het u niet om op tijd te betalen? De afdeling Facturatie & Incasso helpt u graag om een passende oplossing te vinden. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 896 37 11 of stuur een e-mail naar debiteuren@stedin.net.

Betaal uw energieleverancier op tijd

Betaal ook tijdig de rekening van uw energieleverancier. Uw periodieke netbeheerkosten betaalt u ook via uw energieleverancier. Als u deze niet op tijd betaalt, ontstaat een betalingsachterstand bij uw leverancier. Uw energieleverancier kan dan uw contract opzeggen. En zonder geldig contract moeten wij u ook afsluiten. 

Voorkom fraude

Zorg dat er geen energie illegaal wordt afgetapt in uw huis. Dit geldt ook als u uw huis verhuurt. Wij sluiten bij fraude altijd af en verwijderen de meter. Ook doen we aangifte bij de politie. De kosten brengen we in rekening bij de eigenaar van/verantwoordelijke voor het pand. Heeft u een vermoeden van energiefraude? Bel de politie om dit te melden (0900-8844), maak een melding bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of vul het fraudeformulier (anoniem) in.

Geen afsluiting bij strenge vorst en ernstige gezondheidsgevolgen

Van 1 oktober tot 1 april sluiten wij bij strenge vorst niet af. Het KNMI moet dan twee dagen achter elkaar een gemiddelde temperatuur in een etmaal meten onder 0 graden Celsius.  Ook bij zeer ernstige gevolgen voor uw gezondheid of die van uw huisgenoten mogen wij niet afsluiten. U moet dan een doktersverklaring overleggen (niet van uw behandelend arts). In ons afsluitbeleid houden wij ons aan de wet- en regelgeving.