U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

SPANNINGSPROBLEMEN

De spanningskwaliteit van ons energienet

Nederland heeft een van de meest betrouwbare energienetten ter wereld. De energietransitie brengt veranderingen met zich mee. We gebruiken meer elektriciteit, bijvoorbeeld voor elektrisch rijden en koken. Ook leveren meer mensen elektriciteit aan het net, door zonnepanelen te plaatsen. Inmiddels kan het zo druk zijn op het net, dat er soms spanningsproblemen zijn. Zoals op zonnige dagen, als zonnepanelen tegelijkertijd veel elektriciteit leveren, maar er weinig elektriciteit wordt gebruikt. Vanwege de drukte kan het voorkomen dat er tijdelijk geen elektriciteit aan het net geleverd kan worden.

Registreer uw installatie om
spanningsproblemen te voorkomen

Wij doen ons uiterste best om spanningsproblemen te voorkomen. We doen onder andere metingen, om het net zo efficiënt mogelijk te benutten. Door extra kabels aan te leggen en trafohuisjes aan te passen, vergroten we de netcapaciteit op veel plekken. Daarnaast voorspellen we waar aanpassingen in het net nodig zijn. Uw hulp hebben we hierbij nodig. Schaft u zonnepanelen aan? Registreer uw installatie dan via energieleveren.nl. Zo weten wij hoeveel elektriciteit er op het energienet komt en waar we het net moeten aanpassen. Zo zorgen we dat het elektriciteitsnet zo efficiënt mogelijk functioneert.

Wat kan ik doen bij spanningsproblemen?

Spanningsproblemen kunnen voortkomen uit uw eigen installatie. Controleer uw eigen installatie door een erkend installateur in te schakelen. De installateur kan metingen verrichten om na te gaan of er een probleem is met de binneninstallatie.

Heeft uw installateur geconstateerd dat de spanningsproblemen niet veroorzaakt worden door de binneninstallatie? Neem dan contact op met onze storingsdienst via 0800-9009. Zij bespreken met u de mogelijkheid om een meting uit te laten voeren. Aan deze meting zijn kosten verbonden. Ligt de oorzaak van de spanningsproblemen wel aan uw eigen apparatuur of binnenhuisinstallatie? Dan brengen wij de kosten bij u in rekening. Wij adviseren u daarom pas een meting aan te vragen als u er zeker van bent dat het niet aan uw apparatuur of installatie ligt.

VEELGESTELDE VRAGEN