Als netbeheerder is het onze taak om ervoor te zorgen dat u altijd stroom en gas heeft. 99,9% van de tijd lukt dat. Toch krijgt u soms te maken met een storing of een onderbreking als wij werken aan het energienet in uw buurt. Bekijk in onze tips wat u dan kunt doen.

 

Bekijk ons actuele storingsoverzicht

  • Via ons storingsoverzicht bekijkt u de actuele storingen en gepland onderhoud. Volg ons ook op Twitter voor statusupdates over storingen.

Temperatuur in huis en van uw apparaten

  • Houd uw koelkast en vriezer zoveel mogelijk dicht
    Voorkom dat u eten en drinken moet weggooien, door uw koelkast en de vriezer zoveel mogelijk dicht te houden. Er kan dan geen warmte van buiten in de koelkast en vriezer komen. De inhoud van uw koelkast en vriezer blijft hierdoor langer koud. Of u na een stroomstoring eten en/of drinken weg moet gooien hangt af van de duur van de stroomstoring en de temperatuur van de koelkast en de vriezer. Op de website van het voedingscentrum leest u hier meer over.
  • Houd uw huis warm of koel
    Is het koud buiten en werkt de verwarming niet meer? Houd dan de warmte binnen door uw ramen, deuren en eventueel ook gordijnen te sluiten. Hierdoor kan de warmte niet naar buiten ontsnappen en verliest u zo min mogelijk warmte.

    Gebruikt u een airco op warme dagen? Ook uw airco werkt mogelijk niet tijdens een stroomstoring. Sluit uw ramen, deuren en eventueel de gordijnen om het zo koel mogelijk te houden in huis.

Overige voorzieningen

  • Centrale voorzieningen
    Woont u in een appartementencomplex? Tijdens de stroomstoring werkt de lift en de centrale verlichting niet.
  • Stadsverwarming
    Stadsverwarming maakt gebruik van het elektriciteitsnetwerk. Hierdoor werkt de stadsverwarming tijdens een storing niet.
  • Tijdelijk noodstroomaggregaat
    Huur een noodstroomaggregaat als u echt niet zonder stroom kunt. U huurt een noodaggregaat bij een bouwmarkt, verhuurbedrijf voor machines of specialist in noodaggregaten.

Werking van uw (huishoudelijke) apparaten

  • Gevoelige apparaten
    Haal stekkers van apparaten die gevoelig zijn voor stroomschommelingen uit het stopcontact. Zo voorkomt u problemen met uw apparaten wanneer de storing is opgelost. Denk bij gevoelige apparaten aan computers en laptops, tv’s, apparaten die werken op elektrische motoren en apparaten die veel spoeltjes en/of elektronica bevatten. 
  • Alarminstallaties
    Uw alarminstallatie wordt mogelijk uitgeschakeld tijdens een storing. Daarnaast geeft uw alarminstallatie in sommige gevallen onbedoeld een alarmmelding. Informeer in dit geval uw alarmcentrale.
  • Telefonie en internet
    Tijdens een stroomstoring werken uw internet en telefoonverbinding niet. Maak tijdelijk een hotspot aan op uw mobiele telefoon om toch gebruik te maken van het internet. Schakel uw vaste telefoon door naar uw mobiele telefoon. Zo blijft u bereikbaar tijdens de storing.
  • Opwekinstallatie
    Heeft u een opwekinstallatie waarmee u zelf elektriciteit produceert en teruglevert aan het elektriciteitsnet? Zet de hoofdschakelaar dan uit tijdens een storing. Als u dit niet doet houdt u het elektriciteitsnet onder spanning. Dit is belastend voor uw installatie en zorgt voor een onveilige situatie voor onze monteurs.
  • Gasfornuis
    Valt het gas uit terwijl u aan het koken bent? Draai de gaspitten dicht. Zo staan deze na het eind van de storing niet ineens weer aan. 

Medische apparatuur

  • Neem contact op met de wijkverpleegkundige of uw medische hulppost als u medische apparatuur gebruikt waar u stroom voor nodig heeft. Bespreek met uw contactpersoon een alternatieve optie.

Hoe lost Stedin
storingen op?

Wij doen er alles aan om storingen zo snel mogelijk op te lossen. Bekijk hier hoe wij dit doen.

0:02 / 1:00