Openbare
verlichting


Openbare verlichting met donkere lucht

Betrouwbare en goed functionerende openbare verlichting heeft grote impact op de sociale veiligheid. Openbare verlichting is een gedeelde verantwoordelijkheid van de overheid en Stedin. Voor het bovengrondse deel is de overheid verantwoordelijk, voor het ondergrondse deel is Stedin dit.

Aanvragen
werkzaamheden

In veel gevallen doet de aannemer die door Stedin geselecteerd is de werkzaamheden in de ondergrond. Dit noemen wij Stedin projecten. Onze aannemer maakt dan vooraf afspraken over de uitvoering met u of uw aannemer.

Heeft u een OVL-aannemer die een hybride contract heeft met Stedin, dan mag deze aannemer de werkzaamheden die in dat contract overeengekomen zijn namens Stedin uitvoeren. Zo kunnen de werkzaamheden in een arbeidsgang plaatsvinden. Deze OVL-aannemer is dan geaccrediteerd door Stedin.

Zelfstandig uitvoeren
werkzaamheden

Artikel 16c van de Energiewet geeft ook de mogelijkheid om als overheid de aansluitingen in een 1x6A geschakeld OVL-net zélf te regelen. De gemeente gaat dan een overeenkomst aan met Stedin. Hierin  dragen wij een aantal verantwoordelijkheden over naar de gemeente. Zo sluit de gemeente zelf een contract af met een aannemer die de werkzaamheden in opdracht van de gemeente uitvoert. Deze OVL-aannemer moet geaccrediteerd zijn door Stedin om aan het net te mogen werken.

OVL-digital portal

De aanvragen voor werkzaamheden aan de openbare verlichting dient u in via mijnaansluiting.nl. Hier maakt u een keuze uit de mogelijkheden die horen bij uw contractvorm. Ook volgt u via deze website eenvoudig de voortgang van uw aanvraag. Voor het aanvragen van werkzaamheden via mijnaansluiting.nl heeft u een zakelijk account nodig. Dit account maakt u eenvoudig via deze website zelf aan.

Zogenaamde 16c-werkzaamheden zijn hiervan uitgezonderd en meldt u via de OVL-digital portal. Heeft u nog geen toegang tot de OVL-digital portal? Stuur ons een e-mail en vermeld hierin als contactpersoon namens de gemeente uw voornaam, achternaam, telefoonnummer en e-mailadres. U ontvangt dan binnen circa vijf werkdagen uw inloggegevens.

Storing melden als gemeente

Hoe een storing opgelost wordt, hangt af van de situatie:

  • Is de storing in de installatie van de gemeente (in de lichtmast of in het gemeentelijke OV-net)? Dan hoeft u dit niet bij ons te melden. U lost de storing zelf op, al dan niet met hulp van een aannemer.
  • Is de storing in het OV-net dat Stedin beheert? Meld dan de storing in uw persoonlijke online account. Hier is ook de voortgang zichtbaar.
  • Is de storing in het laagspanningsnet waarop het OV-net is aangesloten? Bel ons op 0800-9009.
Woning met een donkere lucht

Storing melden als inwoner

Brandt de straatverlichting niet? Meld dit bij uw gemeente. Het nummer van de lantaarn helpt voor een vlotte afhandeling.

Man op een laptop aan het werk

Contact

Heeft u vragen? Uw accountmanager helpt u graag verder. Ook kunt u uw vragen stellen via e-mail: FM-OV@Stedin.net

Tarieven
en voorwaarden

Informatie over de tarieven van onze diensten (aanleg, verplaatsen, verwijderen, los- en vastnemen etc) en de bijbehorende voorwaarden vindt u in onze OVL-digital portal. Hier staan ook de tarieven die gelden voor OV16c.