U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Stedin is uw netbeheerder en zorgt voor de energieaansluiting in uw pand. Dit is de verbinding tussen het energienet en de energiemeter(s) in uw meterkast. Deze verbinding is nodig om gebruik te maken van stroom en gas. Er zijn verschillende soorten zakelijke (grootverbruik) aansluitingen voor elektriciteit en voor gas. In een nieuwbouw pand, zoals een groot kantoor of bedrijfsruimte is een nieuwe aansluiting nodig. Vraagt u ook water en kabel aan? Dan voeren wij de werkzaamheden zoveel mogelijk gezamenlijk uit.

Medewerkers van Stedin voeren werkzaamheden uit op een steiger

Nieuwe aansluiting aanvragen

Heeft u een nieuwe gas- en/of elektriciteitsaansluiting nodig? Stedin legt deze graag voor u aan. Soms is netuitbreiding nodig om uw aansluiting te realiseren. Dit kunnen we dan combineren.

Klanten bespreken de energierekening met een adviseur van Stedin

Energieleverancier kiezen

Bij een nieuwe (bouw)aansluiting sluit u zelf een contract af met een energieleverancier en met een meetverantwoordelijke. Ook bij een bestaande aansluiting kiest u deze zelf.


Medewerkers van Stedin voeren werkzaamheden uit op de grond

Bodemonderzoek uitvoeren

Soms moeten we bodemonderzoek doen voordat we werkzaamheden kunnen uitvoeren. Dat is nodig voor een veilige uitvoering van de werkzaamheden, voor de monteur en voor de omgeving.

Bereken de kosten van uw aansluiting

Kosten berekenen
Constructie voor een bouwaansluiting in de buitenlucht

Aansluiting buitenkast aanvragen

Een aansluiting in de buitenruimte nodig? Die realiseren we in een wind- en waterdichte kast.

Aansluiting buitenkast aanvragen
Man op een laptop aan het werk

Status offerte

Heeft u de offerte vooruitbetaald? Dan vindt u hier de status van uw offerte.


Inloggen portal

Voorwaarden
en richtlijnen

Voor de voorwaarden die van toepassing zijn en de richtlijnen die gelden, kijkt u op de pagina's Bouwrichtlijnen voor een meterkast of -ruimte en Richtlijnen WIBON en CROW 500.