Een nieuwe grootzakelijke aansluiting vraagt u aan als er nog geen aansluiting is op uw bedrijfslocatie, zoals een groot kantoor of bedrijfsruimte. Als de aansluiting groter moet zijn dan 3x80 ampère en 40 m³ per uur, heeft u een grootverbruikaansluiting nodig. Er zijn verschillende soorten zakelijke (grootverbruik) aansluitingen voor elektriciteit en voor gas. Vraagt u ook water en kabel aan? Dan voeren wij de werkzaamheden zoveel mogelijk gezamenlijk uit.

Medewerkers van Stedin voeren werkzaamheden uit op een steiger

Nieuwe aansluiting aanvragen

Heeft u een nieuwe gas- en/of elektriciteitsaansluiting nodig? Stedin legt deze graag voor u aan. Soms is netuitbreiding nodig om uw aansluiting te realiseren. Dit kunnen we dan combineren.

Klanten bespreken de energierekening met een adviseur van Stedin

Energieleverancier kiezen

Bij een nieuwe (bouw)aansluiting sluit u zelf een contract af met een energieleverancier en met een meetverantwoordelijke. Ook bij een bestaande aansluiting kiest u deze zelf.


Medewerkers van Stedin voeren werkzaamheden uit op de grond

Bodemonderzoek uitvoeren

Soms moeten we bodemonderzoek doen voordat we werkzaamheden kunnen uitvoeren. Dat is nodig voor een veilige uitvoering van de werkzaamheden, voor de monteur en voor de omgeving.

Bereken de kosten van uw aansluiting

Kosten berekenen

Schaarste op het elektriciteitsnet 

De ruimte op het elektriciteitsnet is niet onbeperkt.  Als de maximale capaciteit (bijna) is bereikt, dan is afname en/of teruglevering van elektriciteit beperkt of niet meer mogelijk. Informeer ons daarom zo snel mogelijk wanneer u van plan bent om elektriciteit af te gaan nemen of terug te gaan leveren.

Bekijk de gebieden met schaarste op het elektriciteitsnet

Voorwaarden
en richtlijnen

Voor de voorwaarden die van toepassing zijn en de richtlijnen die gelden, kijkt u op de pagina's Bouwrichtlijnen voor een meterkast of -ruimte en Richtlijnen WIBON en CROW 500.

Gerelateerde onderwerpen

Constructie voor een bouwaansluiting in de buitenlucht

Aansluiting buitenkast aanvragen

Een aansluiting in de buitenruimte nodig? Die realiseren we in een wind- en waterdichte kast.

Aansluiting buitenkast aanvragen
Man op een laptop aan het werk

Status offerte

Heeft u de offerte vooruitbetaald? Dan vindt u hier de status van uw offerte.


Inloggen portal