Vergoeding
na een storing

Klanten bespreken de energierekening met een adviseur van Stedin

Heeft u door een storing in het elektriciteits- of gasnet langere tijd geen stroom of gas? Dat vinden we erg vervelend. U krijgt mogelijk een vergoeding voor het ervaren ongemak. Lees hier of u er recht op heeft en hoe u de vergoeding krijgt.

Vergoedingsregeling

De Autoriteit Consument & Markt bepaalt de regels voor compensatie na een storing. Dat geldt ook voor de hoogte van de vergoeding. Lees meer over deze regels en bereken de hoogte van de vergoeding via de onderstaande knop.

IBAN-nummer doorgeven

Heeft u recht op een vergoeding en hebben wij u per brief gevraagd om uw IBAN-nummer door te geven? Geef uw gegevens eenvoudig door via het formulier.

Stappenplan vergoeding
na een storing

  1. U heeft recht op een vergoeding als u door een storing minimaal 4 uur onafgebroken geen stroom of gas had.

    Let op: U krijgt geen vergoeding wanneer u geen gas of stroom had door aangekondigde werkzaamheden of een aangekondigde onderbreking

  2. U ontvangt vanzelf een brief over een vergoeding na een gas- of stroomstoring als u hier recht op heeft. Deze ontvangt u binnen 6 weken na de storing.

  3. Voor het overmaken van de vergoeding na een gas- of stroomstoring hebben we uw rekeningnummer nodig. Is uw rekeningnummer niet bekend? Dan vragen wij u per brief om uw IBAN-nummer aan ons door te geven. Geef uw gegevens direct door via het formulier.

  4. Zodra we uw rekeningnummer weten, maken we de vergoeding binnen 3 weken naar u over.

Schade melden?

Misschien heeft u schade na een storing. Bespreek het vergoeden ervan eerst met uw verzekering. Wij zijn namelijk vaak niet aansprakelijk voor deze schade. Wij kunnen u dan niet helpen. Raadt uw verzekering aan om de schade bij ons te melden? Doe dit via onderstaande knop.