Ik wil weer
energie

Hebben we de energieaansluiting helaas moeten afsluiten? Om u weer aan te sluiten, moet u voldoen aan onze voorwaarden. Lees hoe u dit doet zodat u zo snel mogelijk weer gebruik kunt maken van energie.
 Als u aan de voorwaarden voldoet, kunnen wij u binnen vijf werkdagen weer aansluiten. In uitzonderlijke situaties kan dit afwijken. 

De voorwaarden om weer
energie te gebruiken

  • Betaal de openstaande facturen
  • Sluit een contract af met een energieleverancier
  • Neem contact met ons op
Betaal de openstaande facturen

Voldoe alle openstaande kosten aan Stedin. Als wij een incassobureau of gerechtsdeurwaarden hebben moeten inschakelen, moet u deze kosten ook betalen. Neem contact op met onze afdeling Facturatie & Incasso als u vragen heeft. Dit kan via telefoonnummer 088 - 896 37 11 of e-mail naar debiteuren@stedin.net.

Sluit een contract af met een energieleverancier

Om u weer aan te sluiten, moet u een geldig contract afsluiten met een energieleverancier. De EAN-code die u hiervoor nodig heeft, vindt u in het EAN-codeboek of op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Pas als de leveringsovereenkomst ingaat, kunnen wij u opnieuw aansluiten. Een overzicht van energieleveranciers van de ACM helpt u misschien bij uw keuze.

Neem contact met ons op

Als uw energieleverancier uw contract heeft bevestigd in het Centraal Aansluitingenregister, kunnen wij u opnieuw aansluiten. U kunt dan contact met ons opnemen. Wij maken een afspraak met u voor de heraansluiting.

bereken
DE KOSTEN

De kosten voor het opnieuw aansluiten staan in onze overige tarieven. Als u aan de voorwaarden voldoet, kunnen wij u binnen vijf werkdagen weer aansluiten. In uitzonderlijke situaties kan dit afwijken.