Aansluiting
verplaatsen

Gaat u verbouwen en komt uw meter- of groepenkast op een andere plaats? Dan moet u uw huidige aansluiting verplaatsen. De binnenkomende leiding of kabel komt dan ook op de nieuwe plek. Wij, of een aannemer namens ons, verplaatsen alleen de aansluiting en de energiemeters. U zorgt zelf voor het verplaatsen van de groepenkast. U kunt hiervoor een erkend installateur inschakelen.

Uw aansluiting verplaatsen
in 5 stappen

 1. Vraag een erkend installateur om advies. Op de landelijke website www.mijnaansluiting.nl vraagt u vervolgens een offerte aan voor de verplaatsing. Start een nieuwe aanvraag en kies voor de optie 'wijzigen aansluiting, verplaatsing'. Afhankelijk van uw aanvraag voegt u hier foto’s van uw meterkast of tekeningen toe.

  Let op: Als u niet de eigenaar van het pand/perceel bent, adviseren wij u uw aanpassing aan de aansluiting af te stemmen met de eigenaar. Dit om mogelijke problemen bij verhuizing te voorkomen.

 2. Na uw aanvraag via www.mijnaansluiting.nl ontvangt u binnen 10 werkdagen een offerte van Stedin voor uw aanpassing of verplaatsing van de aansluiting(en). Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, nemen wij voor die tijd contact met u op. U ontvangt de offerte in ons Stedin Klantportal. De inloggegevens hiervan ontvangt u per e-mail.

 3. Wij nemen contact met u op om de definitieve uitvoeringsdatum met u te bespreken. U vindt deze datum ook altijd terug in het Stedin Klantportal.

  • Schakel een erkende installateur in om uw binneninstallatie veilig en bedrijfsgereed (volgens de NEN normen) aan te sluiten. Dit moet klaar zijn als onze werkzaamheden worden uitgevoerd. 
  • U zorgt zelf voor een meterkast die voldoet aan de NEN-normen die van toepassing zijn. Bij de offerte sturen wij u een tekening. Daarin ziet u wat dit voor u betekent.
  • Om de kabels/leidingen te leggen, moet u de grond waarin gewerkt wordt vrij (laten) maken van niet-opneembare bestrating, grind, beplanting en overige obstakels. Na onze werkzaamheden zorgt u zelf voor het (laten) herplaatsen van het straatwerk.
 4. Op de afgesproken datum voeren wij of de aannemer de werkzaamheden uit. In sommige gevallen moeten wij dan ook uw (slimme) meter vervangen. Dit doen wij kosteloos.