U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Wat kunt u zelf doen?

U heeft van ons een brief gekregen voor een afspraak met onze monteur. Op deze pagina vindt u meer informatie waar u rekening mee kunt houden.

  • Wij verzoeken u vriendelijk de monteur toegang tot de meter te verlenen, ook als de meter zich buiten bevindt.
  • Het is noodzakelijk dat iemand van 18 jaar of ouder aanwezig is tijdens de werkzaamheden.
  • Bewaart u spullen in uw meterkast? De monteur kan zijn werkzaamheden alleen uitvoeren als de meterkast leeg is. Wilt u ervoor zorgen dat de elektriciteitsmeter en de gasmeter goed toegankelijk zijn?
  • Tijdens de werkzaamheden heeft u mogelijk eventjes geen elektriciteit en/of gas. Wij adviseren u daarom de stekkers van gevoelige elektrische apparaten uit het stopcontact te halen.
  • De monteur arriveert binnen het afgesproken tijdsblok. Meestal duren de werkzaamheden maximaal één uur. Het kan voorkomen dat de monteur langer aan het werk is dan het geplande tijdsblok. Houd hier rekening mee.
  • Heeft u een afspraak voor de slimme meter? In sommige gevallen komt er na de installatie van de slimme meter onaangekondigd een kwaliteitscontroleur van Stedin langs. Deze controleert onze installatiewerkzaamheden op veiligheid en kwaliteit.

Hoe herken ik een (Stedin) monteur?

U herkent een Stedin-monteur aan onze bedrijfskleding. Bovendien draagt hij een bedrijfslegitimatie bij zich. Vraag hier gerust naar. 

Helaas zijn soms oplichters actief die zich uitgeven voor Stedin-monteur. Deze oplichters vragen bijvoorbeeld geld om directe afsluiting te voorkomen of om een product af te nemen. Stedin vraagt nooit aan de deur om geld. Betaal niet en waarschuw de politie via 112.

De slimme meters plaatsen wij zelf of een installateur die werkt in opdracht van ons. Ook de installateur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Hierop staat zijn naam, pasfoto en de naam van het bedrijf. U mag altijd vragen naar het legitimatiebewijs van de installateur.