U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Voor onze klanten, partners en medewerkers is veiligheid en veilig werken essentieel. Daarom wil Stedin een High Reliability Organization (HRO) zijn. In de afgelopen jaren hebben we hierin flinke stappen gezet. De vijf HRO-gedragskenmerken staan daarin centraal. Daarom willen we onze kijk op de HRO-gedragskenmerken delen met iedereen die werkt aan veiligheid. Dit doen we onder meer met ons HRO-magazine waarin je leest wat de vijf HRO-gedragskenmerken inhouden bij Stedin.

Bekijk het HRO-magazine

Hoe werken we HRO
tijdens corona?

Bart van Wijnen (Senior adviseur Crisis Management Plan) en Jeroen Grond (directeur VGMK) vertellen hoe we tijdens de coronapandemie omgaan met de HRO-kenmerken.

HRO gedragskenmerken

Na de fases bewustwording in 2017 en bijleren vanaf 2018, zijn we inmiddels zover dat we een volgende stap kunnen zetten: inslijten van nieuwe gewoonten in dagelijks gedrag. Door de gedragskenmerken te herhalen of verder te verdiepen, willen we een betrouwbaar presterende organisatie blijven.

Medewerkers van Stedin voeren werkzaamheden uit op de grond

governance code veilige energienetten

Het veilig houden van onze energienetten is een van onze kerntaken. Klanten moeten erop kunnen vertrouwen dat deze veilig zijn en blijven. We werken bij Stedin dan ook volgens de governance code Veilige Energienetten. En vragen dat ook van onze ketenpartners. Hiermee nemen we verantwoordelijkheid voor het creëren van een veilige werkomgeving en zorgen we dat veiligheid binnen ons bedrijf de hoogste prioriteit heeft.

trede 4 veiligheidsladder 

Op 9 september 2020 ontving Stedin het NEN Veiligheidsladder Trede 4 certificaat. De Veiligheidsladder is een norm waarbij wordt gekeken naar veiligheidsbewustzijn (houding, gedrag en cultuur). Trede 4 van deze cultuurladder betekent dat het cultuur en het bijbehorende gedrag van de medewerkers proactief zijn. Men neemt verantwoordelijkheid op het gebied van veiligheid, stelt zich open op, neemt initiatief en toont eigenaarschap.

uitreiking safety award

De Stedin Safety Award 2020 is uitgereikt aan BAM infra. De vakjury prees BAM Infra om de prestaties die het bedrijf afgelopen jaar leverde op het gebied van veiligheid en kwaliteit. De prestaties die wij als Stedin leveren, worden mede bepaald door de partijen waarmee we samenwerken; zeker op het gebied van veiligheid. Met deze award geven we aandacht aan het continu verbeteren van onze gezamenlijke veiligheidsprestatie.