U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

TIJDELIJK AFSLUITEN
EN HERAANSLUITEN


Uitzicht van een flatgebouw met donkere lucht

Soms heeft u uw aansluiting tijdelijk niet meer nodig, bijvoorbeeld als huurwoningen van een corporatie nog niet verhuurd zijn of als uw pand verbouwd wordt. Wij kunnen de aansluiting(en) dan voor maximaal een jaar voor u afsluiten. Daarna moet u de aansluiting(en) weer laten inschakelen.

Wat doet
Stedin voor u?

Wij sluiten de gas- en/of elektriciteitsaansluiting veilig voor u af. Als er weer energie nodig is, sluiten wij de aansluiting(en) weer aan.

  • Informatie over de aansluiting(en) en de mogelijkheden
  • Verzegeling van aansluiting(en) als er tijdelijk geen energie nodig is
  • Heraansluiten van de aansluiting(en) na maximaal een jaar

BEREKEN DE KOSTEN

De af- en heraansluittarieven vindt u in onze tarievenbrochure (Overige tarieven grootverbruik) op onze tarievenpagina. Deze tarieven worden jaarlijks aangepast.

Tijdelijk afsluiten
in drie stappen

  1. Wilt u de grootverbruik energieaansluiting tijdelijk afsluiten? Neem contact op met ons Klant Contact Center. Wij informeren u over de kosten, u betaalt de kosten en we maken een afspraak voor de uitvoering van de werkzaamheden. Verhuurders melden hun tijdelijke leegstand bij onze afdeling Contractloos via 010 – 892 31 75 of per e-mail.

  2. Zeg tijdig de leveringsovereenkomst(en) met de energieleverancier op om onnodige kosten te voorkomen.

  3. Op de afgesproken datum voeren wij of de aannemer de werkzaamheden uit.

De aansluiting
opnieuw in gebruik nemen

De tijdelijke afsluiting van uw gasaansluiting moet u binnen 12 maanden aanpassen. Kiest u ervoor om de aansluiting weer in gebruik te nemen? Neem dan contact met ons op. Zorg er wel voor dat u uiterlijk 10 werkdagen voor de inschakeling een nieuw contract met een energieleverancier heeft afgesloten. Heeft u toch de aansluiting(en) helemaal niet meer nodig? Dan kunnen we deze verwijderen.