U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

DUURZAAMHEID
IN UW BEDRIJF

Zonnepanelen, groen gas, elektrisch rijden: de toekomst van de energie is decentraal. Dit betekent dat bedrijven en particulieren steeds vaker zelf energie opwekken en terugleveren. Als netbeheerder voeren wij vele projecten uit om deze energietransitie te faciliteren. Op die manier bereiden wij u en ons voor op een toekomst waarin we anders met energie omgaan dan nu.

Zelf opwekken

Door zelf energie op te wekken, kunt u flink op energiekosten besparen. Bijvoorbeeld met zonnepanelen. Soms heeft u daarvoor een ander type aansluiting nodig. Wij helpen u hier graag bij.

laadpalen

Laadpalen kunt u aanvragen bij uw gemeente of bij een installateur. Soms kunnen wij u helpen bij een nieuwe aansluiting of een aanpassing ervan. Doorloop ons stappenplan en kom erachter bij wie u moet zijn.

GEBOUWEN AARDGASVRIJ MAKEN

Bent u een woningcorporatie of energiecollectief en gaat u uw bezit verduurzamen? Wij helpen u om uw plannen voor het aardgasvrij of aardgasvrij-ready maken van uw woningvoorraad vorm te geven.

Aardgasvrij wonen

Binnen 35 jaar wonen we allemaal aardgasvrij. Dit is een van de maatregelen om Nederland duurzaam te maken. Stoppen met aardgas gaat wijk voor wijk. Vaak neemt de gemeente het initiatief om te beginnen. Steeds meer gemeenten gaan hiermee aan de slag en werken intensief samen met Stedin.

Per 1 juli 2018 mag Stedin volgens de wet geen nieuwe gebouwen meer aansluiten op het aardgasnetwerk. Dit mag alleen als er een bouwvergunning is aangevraagd voor 1 juli 2018. Deze wijziging geldt voor alle kleinverbruikers (max 40 m3 gas/uur), zoals woningen en kleine bedrijfsgebouwen. Meer informatie.

Op Hierverwarmt.nl kunt u zien of er in uw buurt al initiatieven zijn. Op de website van Natuur & Milieu vindt u nog meer informatie over gasloos wonen. Bekijk hieronder een animatie met de tien veelgestelde vragen over gasloos wonen.