U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Problemen met versturen van bijlagen in formulieren
Wilt u via een van onze formulieren op de website een bijlage meesturen? Dan lijkt het voor u alsof het formulier niet verzonden wordt. Wij ontvangen het echter wel. Onze excuses voor het ongemak, we werken aan een oplossing.

WELKE AANSLUITING HEEFT U?

Grootverbruik

 • U ontvangt facturen van uw energieleverancier én van Stedin
 • Uw elektriciteitsaansluiting is groter dan 3x80 ampère
 • Uw gasaansluiting is groter dan 40 m3/hBlijf op het zakelijke gedeelte van stedin.net

Kleinverbruik

 • U ontvangt alleen facturen van uw energieleverancier en niet direct van Stedin
 • Uw elektriciteitsaansluiting is niet groter dan 3x80 ampère (dit vindt u terug op de factuur van uw energieleverancier)
 • Uw gasaansluiting is niet groter dan 40 m3/h (dit vindt u terug op de factuur van uw energieleverancier en op de gasmeter

Ga naar kleinverbruik

Wat betaalt uw bedrijf aan Stedin?

Aansluit- en transportvergoedingen. Deze vergoedingen zijn onder meer voor de aanleg en het onderhoud van de energienetten en de aansluitingen. Daarnaast bereiden we ons voor op de energienetten van de toekomst. Daarvoor doen we allerlei investeringen. Zodat u altijd over energie beschikt, nu én in de toekomst.

Wij brengen de volgende tarieven in rekening:

 1. Periodieke aansluitvergoeding

  Een vast bedrag per jaar voor uw energie-aansluiting.

 2. Transportonafhankelijk tarief (vastrecht)

  Een vast bedrag per jaar om de kosten te dekken die bij netbeheer horen en onafhankelijk zijn van de capaciteit van uw aansluiting.

 3. Transportafhankelijk tarief

  Een bedrag per jaar voor het transport van energie. Onder andere voor het onderhoud van de netten en precariobelasting. De hoogte van dit bedrag voor elektriciteit is onder meer afhankelijk van het gecontracteerd vermogen, het maximale vermogen per maand en (voor laag- en middenspanning) van het werkelijke gebruik. De hoogte van dit bedrag voor gas is gebaseerd op de aansluitcapaciteit (voor profielgrootverbruikers) of de gecontracteerde capaciteit (voor telemetriegrootverbruikers).

Bereken de kosten

Benieuwd naar de kosten van een nieuwe aansluiting? Of het aanpassen hiervan? In onze rekenmodule kunt u alvast een indicatie van de kosten berekenen voordat u een offerte opvraagt. Let op: De prijsindicatie is gebaseerd op de meest voorkomende aanvragen en houdt geen rekening met specifieke omstandigheden. De uiteindelijke kosten kunnen dus afwijken van de prijsindicatie.

Tarieven

Bekijk de grootverbruik tarieven die u per jaar aan Stedin betaalt.