U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

ZUIVERE
TERUGLEVERING


Energie opwekken met behulp van zonnepanelen

Met een zuivere terugleveraansluiting kan alle opgewekte elektriciteit teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet. Er mag geen elektriciteitsverbruik op deze aansluiting plaatsvinden. De productie-installatie (zonnepanelen of windmolen) wordt rechtstreeks op deze aansluiting aangesloten. U kunt alleen gebruik maken van zuivere teruglevering als u onderdeel bent van een energie-collectief.

Voordelen van een
zuivere teruglever-aansluiting

  • U mag zelf de capaciteit van de zuivere terugleveraansluiting bepalen. U bent dus niet afhankelijk van de capaciteit van de bestaande aansluiting op de betreffende WOZ. De capaciteit van de zuivere terugleveraansluiting mag hoger of lager zijn, afhankelijk van de verwachte op te wekken energie.

  • Het contract voor de zuivere terugleveraansluiting staat los van het contract voor de bestaande aansluiting. Als de eigenaar van de bestaande aansluiting zijn contracten opzegt of wordt afgesloten, blijft de zuivere terugleveraansluiting bestaan.

Een zuivere terugleveraansluiting aanvragen

Voor een zuivere terugleveraansluiting vraagt u een nieuwe aansluiting aan. Volg hiervoor het stappenplan op. Let op: Geef bij de vraag ‘Waar gaat u de elektriciteitsaansluiting voor gebruiken?’ aan dat u een zuivere terugleveraansluiting aanvraagt.