Gasvervangingsdata

Stedin stelt op twee verschillende manieren data beschikbaar over gasvervangingen in haar verzorgingsgebied. Deze informatie kan direct via een online kaart worden ingezien of door een SHP-bestand in een kaartprogramma (bijvoorbeeld ArcGis) te importeren.

Informatie

De data over gasvervanging in het netgebied van Stedin is een kans om het gesprek op gang te brengen over een energie-infrastructuur die past bij een CO2-neutraal gebouwde omgeving. Deze informatie biedt inzicht in de kansen en risico’s voor de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Door deze data over gasvervanging te combineren met bijvoorbeeld plannen voor woningbouw of woningonderhoud, kunnen kansrijke gebieden voor onder andere nul op de meter worden bepaald.

Updaten van informatie

Elke eerste werkdag van het kwartaal wordt de gasvervangingsdata geüpdatet. Op de kaart hieronder wordt dit real time verwerkt.

Online kaart

Gebruik online kaart
  • Cookies accepteren: Accepteer de cookies om de kaart weer te geven.
  • Locatie zoeken:  Zoek rechtsboven op woonplaats of adres. 
  • Legenda weergeven: Klik linksboven op >>.
  • In de legenda: aanvinken: gasvervangingsdata, laagspanningskabels en/of hoogspanningskabels.
  • In- en uitzoomen: Klik op + of - linksboven. Let op: bij te ver uitzoomen worden gasvervangingsdata, laagspanningsverbindingen en middenspanningsstations niet meer weergegeven.
  • Volledig scherm: Klik op 'grotere kaart weergeven'.

Gasvervangingsprogramma

Stedin vervangt actief alle grondroeringsgevoelige gasleidingen (waaronder grijs gietijzer) in haar verzorgingsgebied. Al deze gasleidingen moeten voor 2028 vervangen zijn. Op de online kaart met gasvervangingsdata zijn deze grondroeringsgevoelige gasleidingen te herkennen aan de donkerblauwe lijnen. In de legenda aangegeven door “te vervangen voor 2028”.

 

Grotere kaart weergeven 

 

Kaart inlezen via GIS

De gasvervangingsdata zijn ook te downloaden als SHP-bestand (zie hieronder). Dit is het meest eenvoudige formaat voor kaartbestanden. Om het bestand te openen, heeft u een GIS-programma zoals ArcGis nodig. Mocht u geen ArcGis-account hebben, gratis readers te downloaden.

    • Download ItemStedin gasvervangingsdata 01-07-2017

Disclaimer

De gegevens tonen de voorgenomen vervanging van gasnetten, binnen het verzorgingsgebied van de Netbeheerder, naar de huidige inzichten. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Ieder jaar wordt het meest actuele inzicht vanuit Stedin gedeeld. In geval van specifieke besluitvorming, mede op basis van deze gegevens, wordt dringend geadviseerd om vooraf eerst afstemming te hebben met Stedin.

Getoonde gegevens vervangen in GEEN geval de verplichting voor een KLIC-melding. In het geval van (graaf)werkzaamheden dient te allen tijde een melding gedaan te worden. Aan de gegevens in dit bestand kunnen geen rechten worden ontleend in het geval van bijvoorbeeld graafschade.