U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Werkzaamheden tijdens coronavirus
Wij nemen voorzorgsmaatregelen bij onze werkzaamheden, zie ons nieuwsbericht

Opgesteld vermogen
productie-installaties

Inhoud

Geeft inzicht in het totale vermogen van opgestelde zonnepanelen per gemeente. Wij bieden dit aan in geaggregeerde vorm per gemeente. Deze cijfers helpen gemeenten om de groei van duurzame opwek te monitoren en eventuele trends te herkennen. Als bron van deze cijfers is gebruik gemaakt van het Productie Installatie Register (PIR). Dit is het register van netbeheerders waarin kleinverbruikers hun duurzame productie-installatie aanmelden.

Peildatum

Deze cijfers zijn van 1 juli 2020. Dit document wordt regelmatig geactualiseerd.

Opgesteld vermogen productie-installaties per gemeente

Disclaimer

Omdat de productie-installaties veelal door particulieren worden aangemeld, bevat het Productie Installatie Register (PIR) onherroepelijk onnauwkeurigheden en fouten. Waar mogelijk worden deze fouten gecorrigeerd. Daarnaast melden niet alle eigenaren van zonnepanelen hun installaties aan via energieleveren.nl, waardoor het PIR onvolledig is. Grote installaties die zijn aangesloten op een grootverbruikersaansluiting worden niet in het PIR opgenomen. Aan deze dataset kan geen rechten worden ontleend.