Waarschuwing

Werkzaamheden tijdens coronavirus

Wij nemen voorzorgsmaatregelen bij onze werkzaamheden, zie ons nieuwsbericht

IK GA ENERGIE
OPWEKKEN

zelf of samen opwekken

Als u zelf energie gaat opwekken, kunt u flink besparen op energiekosten. Dit kan met zonnepanelen, maar bijvoorbeeld ook met een kleine windturbine. Zo draagt u ook zelf bij aan een beter milieu. Maar ook als u geen eigen dak heeft of als het dak niet geschikt is, zijn er mogelijkheden om samen met anderen energie op te wekken. 

Zelf energie opwekken

Zelf opgewekte energie kunt u verbruiken, maar ook -als u meer opwekt dan u verbruikt- terugleveren aan het energienet. Het is dan wel belangrijk dat u uw zonnepanelen registreert. De slimme meter kan uw teruglevering juist registreren. Meer informatie over de slimme meter.

Samen energie opwekken

Heeft u zelf geen geschikt dak voor zonnepanelen? Samen met anderen energie opwekken kan dan uitkomst bieden, bijvoorbeeld op een dak van een school of bedrijfspand. Als u een collectief  met elkaar start, kunt u ook gebruik maken van subsidie. 

VOORWAARDEN
& RiCHTLIJNEN

De voorwaarden van een nieuwe aansluiting, de algemene voorwaarden die van toepassing zijn, de richtlijnen van een meterkast en andere richtlijnen die gelden, vindt u terug in ons overzicht.