U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Zelf of samen opwekken

Als u zelf energie gaat opwekken, kunt u flink besparen op energiekosten. Dit kan met zonnepanelen, maar bijvoorbeeld ook met een kleine windturbine. Zo draagt u ook zelf bij aan een beter milieu. Maar ook als u geen eigen dak heeft of als het dak niet geschikt is, zijn er mogelijkheden om samen met anderen energie op te wekken. 

Energie opwekken

Zelf energie opwekken

Zelf opgewekte energie kunt u verbruiken, maar ook -als u meer opwekt dan u verbruikt- terugleveren aan het energienet. Het is dan wel belangrijk dat u uw zonnepanelen registreert. De slimme meter kan uw teruglevering juist registreren. Meer informatie over de slimme meter.


Samen energie opwekken

Samen energie opwekken

Heeft u zelf geen geschikt dak voor zonnepanelen? Samen met anderen energie opwekken kan dan uitkomst bieden, bijvoorbeeld op een dak van een school of bedrijfspand. Als u een collectief  met elkaar start, kunt u ook gebruik maken van subsidie. 


Voorwaarden
& richtlijnen

De voorwaarden van een nieuwe aansluiting, de algemene voorwaarden die van toepassing zijn, de richtlijnen van een meterkast en andere richtlijnen die gelden, vindt u terug in ons overzicht.

Gerelateerde onderwerpen

Aanmelden zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen? Loop uw vergoeding niet mis, meld uw zonnepanelen aan.

Aanmelden zonnepanelen

Slimme meter en
zonnepanelen

De energie die u teruglevert wordt verrekend met uw verbruik.

Wat is salderen

Spanningsproblemen

Door drukte op laagspanningsnet kunnen er spanningsproblemen ontstaan.

Voorkom spanningsproblemen

De slimme meter

Met de slimme meter kunt u nauwkeurig zien wat u teruglevert.

Meer over de slimme meter