De gasaansluiting
verwijderen


 1. Voor het definitief laten verwijderen van de gasaansluiting vraagt u een opdracht aan via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl. U ontvangt voor het verwijderen van de gasaansluiting in een laagbouwwoning geen offerte. Bij het bevestigen van de aanvraag kunt u de opdrachtbevestiging downloaden. Hierin staat belangrijke informatie voor u.

   

  In sommige gevallen moeten wij extra werkzaamheden verrichten, dan krijgt u van ons wel een offerte. Dit is ook het geval als u met uw woning of bedrijfspand in hoogbouw bent gevestigd (flat/appartement). Na goedkeuring van de offerte krijgt u de opdrachtbevestiging.

   

  Als netbeheerder maken wij kosten voor het definitief verwijderen van een gasaansluiting. Voor laagbouw gasaansluitingen gaat het om een bedrag van 1.470 euro excl. BTW. Voor hoogbouw gasaansluitingen zijn deze kosten lager, namelijk 317 euro excl. BTW per aansluiting. Wij brengen deze kosten op dit moment niet in rekening. Onze toezichthouder ACM (Autoriteit Consument en Markt) werkt aan een nieuwe kostenregeling voor het verwijderen van gasaansluitingen. In afwachting van deze regeling, rekenen wij bovengenoemde kosten nu niet aan u door.

   

  Let op: Als u niet de eigenaar van het pand/perceel bent, adviseren wij u het verwijderen van de gasaansluiting af te stemmen met de eigenaar. Dit om mogelijke problemen bij verhuizing te voorkomen.

 2. Wij nemen binnen twee weken contact met u op om de definitieve uitvoeringsdatum met u te bespreken.

 3. U heeft na het verwijderen van de gasaansluiting geen leveringscontract meer nodig met een energieleverancier. Zeg uw contract op. De einddatum van uw contract moet de dag zijn waarop uw gasaansluiting wordt verwijderd.

 4. Om de kabels/leidingen te verwijderen, moet u de grond waarin gewerkt wordt vrij (laten) maken van niet-opneembare bestrating (zoals stelconplaten en beton), grind, beplanting en overige obstakels. Eventueel vervuilde grond moet u zelf verwijderen. U moet zelf eventueel niet-opneembare bestrating en sierbestrating na onze werkzaamheden terugplaatsen.

 5. Wij voeren de werkzaamheden uit

  Op de afgesproken datum voeren wij de werkzaamheden uit. Soms schakelen we hier een aannemer voor in.

   

  In deze filmpjes ziet u welke werkzaamheden we doen bij het verwijderen van een gasaansluiting.