De gasaansluiting verwijderen
zonder wensdatum


 1. Om een melding te doen voor het definitief laten verwijderen van de gasaansluiting zonder wensdatum, dient u een aanvraag in via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl:

  1. Kies het soort object waarvoor u een aanvraag wilt doen (bijvoorbeeld woonhuis of appartement)
  2. Kies het soort aansluiting 'Gas'
  3. Kies voor 'Verwijderen aansluiting' en vervolgens voor 'Sloop / opruiming'
  4. Kies voor 'Verwijderen gasaansluiting zonder wensdatum (zonder betaling)

  Nadat u deze melding via www.mijnaansluiting.nl heeft gedaan, verwijderen we de gasaansluiting op een door ons nader te bepalen moment. In dit geval hoeft u niet te betalen voor de verwijdering. Uit veiligheidsoverwegingen streven wij ernaar om binnen 12 maanden de gasaansluiting te verwijderen. 


  Wilt u toch een aanvraag indienen met specifieke wensdatum (hieraan zijn kosten verbonden), bekijk dan dat stappenplan

  Let op: Als u niet de eigenaar van het pand/perceel bent, adviseren wij u het verwijderen van de gasaansluiting af te stemmen met de eigenaar. Dit om mogelijke problemen bij verhuizing te voorkomen.

   

 2. Op het moment dat u de gasaansluiting niet meer gebruikt, heeft u geen leveringscontract meer nodig met een energieleverancier. Zeg daarom uw contract op. De einddatum van uw contract moet de dag zijn waarop u de gasaansluiting niet meer gebruikt.

 3. Wij bepalen als netbeheerder wanneer we de gasaansluiting verwijderen. We streven ernaar om dit binnen 12 maanden te doen. Wij nemen contact met u op voor het maken van een afspraak.

 4. Om de kabels/leidingen te verwijderen, moet u de grond waarin gewerkt wordt vrij (laten) maken van niet-opneembare bestrating (zoals stelconplaten en beton), grind, beplanting en overige obstakels. Eventueel vervuilde grond moet u zelf verwijderen. U moet zelf eventueel niet-opneembare bestrating en sierbestrating na onze werkzaamheden terugplaatsen.

 5. Op de afgesproken datum voeren wij de werkzaamheden uit. Soms schakelen we hiervoor een aannemer in. In deze filmpjes ziet u welke werkzaamheden we doen bij het verwijderen van een gasaansluiting.