De gasaansluiting verwijderen
afspraak met wensdatum


 1. U heeft de gasaansluiting niet meer nodig en wilt dat deze op een specifieke wensdatum wordt verwijderd. In dit geval betaalt u hiervoor kosten: voor een gasaansluiting in laagbouw 1.514 euro excl. BTW en voor een gasaansluiting in hoogbouw 327 euro excl. BTW. Voor het definitief laten verwijderen van de gasaansluiting mét wensdatum doet u een aanvraag via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl

  1. Kies het soort object waarvoor u een aanvraag wilt doen (bijvoorbeeld woonhuis of appartement)
  2. Kies het soort aansluiting 'Gas'
  3. Kies voor 'Verwijderen aansluiting' en vervolgens voor 'Sloop / opruiming'
  4. Kies voor 'Verwijderen gasaansluiting met wensdatum (tegen betaling)

  Wilt u niet betalen voor de verwijdering van de gasaansluiting? Dan geeft u toestemming aan Stedin om de gasaansluiting te verwijderen op een door ons nader te bepalen moment. Uit veiligheidsoverwegingen streven wij ernaar om binnen 12 maanden de gasaansluiting te verwijderen. In dit geval hoeft u niet te betalen voor de verwijdering. Bekijk hiervoor het stappenplan voor gasverwijdering zonder wensdatum.

  Let op: Als u niet de eigenaar van het pand/perceel bent, adviseren wij u het verwijderen van de aansluiting af te stemmen met de eigenaar. Dit om mogelijke problemen bij verhuizing te voorkomen.

 2. U heeft voor de verwijderde gasaansluiting geen leveringscontract meer nodig met een energieleverancier. Zeg uw contract op. De einddatum van uw contract moet de dag zijn waarop de aansluiting wordt verwijderd.

 3. Binnen 10 dagen na uw aanvraag ontvangt u onze offerte. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, nemen wij voor die tijd contact met u op.

 4. Wij nemen contact met u op om de definitieve uitvoeringsdatum met u te bespreken. 

 5. Om de kabels/leidingen te verwijderen, moet u de grond waarin gewerkt wordt vrij (laten) maken van niet-opneembare bestrating (zoals stelconplaten en beton), grind, beplanting en overige obstakels. Eventueel vervuilde grond moet u zelf verwijderen. U moet zelf eventueel niet-opneembare bestrating en sierbestrating na onze werkzaamheden terugplaatsen.

 6. Op de afgesproken datum voeren wij de werkzaamheden uit. Soms schakelen we hier een aannemer voor in.

  In deze filmpjes ziet u welke werkzaamheden we doen bij het verwijderen van een gasaansluiting.