U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Wat is een slimme meter?

De slimme meter is een nieuwe generatie energiemeter. Deze digitale energiemeter geeft de meterstanden op afstand aan de netbeheerder door.

De slimme meter op zich is niet slim. Met slim bedoelen we dat de meter kan communiceren. Hierdoor kan die op afstand meterstanden doorgeven aan ons. Ook kunt u zelf opgewekte energie terugleveren aan het net, zonder dat u daar een extra meter voor nodig heeft. Aan de meter kunt u energieverbruiksmanagers koppelen die u helpen om slim om te gaan met energie.

Voordelen van de slimme meter
  • Inzicht in uw energieverbruik – In plaats van eenmaal per jaar, stuurt uw leverancier u regelmatig overzichten van uw verbruik. De slimme meter is ook te koppelen aan een pc of energieverbruiksmanager. Zo krijgt u nog beter inzicht in uw verbruik. 
  • Op afstand doorgeven van meterstanden – U hoeft met een slimme meter dus niet meer thuis te blijven voor een meteropnemer of zelf uw meterstanden door te geven. 
  • Geen (her)berekening van uw meterstanden meer  
  • Klaar voor de toekomst

Gerelateerde vragen