U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Vertrouwt u de slimme meter niet? Doorloop het stappenplan 'er is iets mis met de meter' en kom erachter wat u kunt doen of bij wie u moet zijn met uw vraag.

Wij vervangen traditionele energiemeters door een slimme meter. Het grootste gedeelte van onze klanten heeft hiervoor al een aanbod gehad. Heeft u dit aanbod eerder geweigerd? Of heeft de vorige bewoner de slimme meter geweigerd? Dan kunt u de slimme meter alsnog aanvragen.

Slimme meter voor één adres aanvragen

Wilt u de slimme meter aanvragen voor uw woning of kleinzakelijke onderneming? Vul dan onderstaand formulier in. Let op: als u inwoner van Zeeland bent regelt u de aanvraag niet hieronder maar via onze Zeeland-pagina.  

U ontvangt na uw aanvraag een brief waarmee u een afspraak met ons kunt maken. In sommige gevallen kunnen wij de slimme meter(s) helaas niet bij u plaatsen. Wanneer dit het geval is dan laten wij dat in een e-mail aan u weten.

Slimme meter voor meerdere adressen aanvragen

Om uw aanvraag voor meerdere slimme meters in behandeling te kunnen nemen, hebben wij informatie nodig over de aansluitingen.

Na ontvangst van het door u ingevulde formulier krijgt u binnen vijf werkdagen van ons bericht. Daarin leest u op welke locaties wij de slimme meters kunnen plaatsen. In deze e-mail lichten wij ook de vervolgstappen toe.