Een slimme meter aanvragen

Op dit moment plaatsen wij wijk voor wijk bij al onze klanten kosteloos de slimme meter. Dit is een grote klus. Het kan dus even duren voordat u aan de beurt bent.

Om twee redenen wilt u misschien zelf een slimme meter aanvragen.

  • U wilt niet wachten tot wij u de slimme meter gratis aanbieden. U kunt de slimme meter eerder laten plaatsen. Bekijk eerst nog onze planning via de postcodecheck. Wanneer u binnen drie maanden een slimme meter krijgt, raden wij u aan om nog even te wachten. U betaalt dan namelijk geen plaatsingskosten.

  • De slimme meter in uw woning is niet gewisseld op het moment dat wij in uw postcode aan de slag waren. Dat kan bijvoorbeeld omdat u niet thuis was voor uw afspraak of omdat de vorige bewoner van uw woning de slimme meter heeft geweigerd. Doe de postcodecheck om te controleren of we al in uw postcode geweest zijn.

Vul onderstaand formulier in om een slimme meter aan te vragen. Wij nemen vervolgens contact met u op voor een afspraak.

Kosten

Aan deze aanvraag zijn wel kosten verbonden. Dit zijn de meerkosten om de individuele plaatsing te dekken. Het tarief voor deze plaatsing stelt de overheid vast. Een elektriciteitsmeter kost u dan
€ 67,76 inclusief BTW; een elektriciteits- en gasmeter € 72,60 inclusief BTW.

Zelf energie opwekken
Gaat u zelf energie opwekken, bijvoorbeeld met zonnepanelen? Meld dan uw terugleverinstallatie aan via www.energieleveren.nl. Wij controleren vervolgens of uw meter geschikt is voor teruglevering aan het net. Is dit niet zo, dan krijgt u gratis een slimme meter.

Slimme meter aanvraagformulier

Adresgegevens aansluiting

Geef hier het adres op waarop u de slimme meter wilt plaatsen.

;

Bij deze postcode en huisnummer is geen elektriciteitsaansluiting van Stedin gevonden.

Kijk op www.eancodeboek.nl wie uw netbeheerder is. Denkt u dat Stedin wel uw netbeheerder is, neem dan contact op met onze klantenservice.

Persoonlijke gegevens

Nederlands nummer waarop u overdag bereikbaar bent.

Aansluiting(en)

Zoek de EAN-codes van uw aansluiting(en) op www.eancodeboek.nl. Let op: uw EAN-codes staan links in de zoekresultaten onder de naam 'EAN code aansluiting'. De EAN-codes vindt u ook terug op de jaarnota van uw energieleverancier.

Uw EAN-codes zijn ingevuld op basis van onze gegevens. De EAN-codes vindt u ook terug op de jaarnota van uw energieleverancier.

U kunt enkel een slimme meter voor uw elektriciteitsmeter aanvragen.

Vragen over "Slimme meter zelf aanvragen"