Ik wil afsluiting
voorkomen

Man in gesprek over zijn energieaansluiting

Natuurlijk wilt u ongestoord energie gebruiken. Zorg er daarom voor dat u op tijd uw energierekeningen voldoet en dat u een contract heeft met een energieleverancier en meetverantwoordelijke. En pleeg geen fraude.

Afsluiting voorkomen
in vijf stappen

  1. U kunt alleen elektriciteit en/of gas afnemen, als u een geldig contract met een leverancier van energie heeft. U heeft hiervoor de EAN-code van uw aansluiting nodig. Deze vindt u in het EAN-codeboek en op de jaarafrekening van uw energieleverancier. Een nieuwe leverancier heeft enkele dagen nodig om uw aanvraag te verwerken. Houd hier rekening mee. Pas als de leverancier het contract in het Centraal Aansluitingenregister heeft bevestigd, is uw contract geldig en kunt u niet afgesloten worden.

  2. Voor een grootverbruik aansluiting bent u zelf verantwoordelijk voor het meten van uw energieverbruik. Hiervoor heeft u de juiste apparatuur nodig. Een meetverantwoordelijke levert, plaatst en onderhoudt deze meetinrichting voor u. Ook legt de meetverantwoordelijke het energie- en gasverbruik vast en stuurt het deze gegevens naar Stedin. Kies een gecertificeerde meetverantwoordelijke uit het MV-register op www.tennet.eu.

  3. Zorg dat u geen betalingsachterstand heeft op uw facturen aan Stedin. Betaalt u niet op tijd? Dan ontvangt u een herinnering en vervolgens een aanmaning. Betaalt u niet? Dan sluiten wij af. Let op: Hiervoor brengen wij naast afsluitkosten ook bezoekkosten in rekening. De actuele overige tarieven grootverbruik kunt u downloaden. Lukt het u niet om op tijd te betalen? We helpen u graag om een passende oplossing te vinden. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 088 - 896 37 11 of stuur een e-mail naar debiteuren@stedin.net.

  4. Betaal tijdig de rekening van uw energieleverancier. Als uw energieleverancier uw contract opzegt, moeten wij u afsluiten. Zorg er ook voor dat u uw meetverantwoordelijke op tijd betaalt.

  5. Zorg dat er geen energie illegaal wordt afgetapt in uw huis. Dit geldt ook als u uw huis verhuurt. Wij sluiten bij fraude altijd af. Ook doen we aangifte bij de politie. De kosten brengen we in rekening bij de eigenaar van/verantwoordelijke voor het pand. Heeft u een vermoeden van energiefraude? Bel de politie om dit te melden (0900-8844), maak een melding bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) of vul het fraudeformulier (anoniem) in.