Energieleverancier
kiezen


Klanten bespreken de energierekening met een adviseur van Stedin

Om gebruik te maken van de nieuwe (bouw)aansluiting, sluit u een contract met een energieleverancier. Deze kunt u zelf kiezen. Heeft u meerdere meetpunten op uw aansluiting? Dan kunt u voor elk meetpunt een leverancier kiezen. Voor uw grootverbruik aansluiting sluit u ook een overeenkomst met een meetverantwoordelijke.

Wat doet
Stedin voor u?

  • Wij kunnen de nieuwe aansluiting inschakelen als u een contract heeft met (een) energieleverancier(s) en een meetverantwoordelijke

  • Bij een overstap van energieleverancier of meetverantwoordelijke registreren wij dit in ons systeem

Bereken de kosten

De kosten voor uw energie betaalt u aan uw energieleverancier. De kosten voor plaatsing, beheer en onderhoud van de meter rekent u direct af met uw meetverantwoordelijke.

Een energieleverancier en meetverantwoordelijke
kiezen in drie stappen

  1. Maak een keuze voor een (nieuwe) energieleverancier. Heeft u meerdere meetpunten? Dan kiest u per meetpunt een leverancier. Sluit minimaal 10 werkdagen voor de aansluitdatum een energiecontract af. Na uw aanmelding neemt uw energieleverancier contact met ons op.


    Let op! De kosten voor uw energie betaalt u aan uw energieleverancier.

  2. Kies zelf een meetverantwoordelijke voor plaatsing, beheer en onderhoud van de meters bij uw grootverbruik aansluiting. Sluit hiermee minimaal 10 werkdagen voor de inschakeldatum een overeenkomst af. Erkende meetverantwoordelijken vindt u in het MV-register op www.tennet.eu. Let op: Check of de meetverantwoordelijke van uw voorkeur 24 uur per dag bereikbaar is voor het oplossen van storingen aan uw elektriciteits- en gasmeter. De kosten rekent u direct af met uw meetverantwoordelijke.

    Mijn Aansluiting

  3. Stapt u over naar een andere leverancier voor uw bestaande aansluiting? Geef dan meteen uw actuele meterstanden door aan uw nieuwe leverancier. Uw nieuwe leverancier neemt contact op met uw oude leverancier om de overgang te regelen. Ook geeft hij de wijziging aan ons door. Wij registreren vervolgens uw nieuwe energieleverancier. Dat doen wij binnen vijf werkdagen.