Laadinfrastructuur
aanvragen


Auto staat geparkeerd bij een elektrische oplaadpaal

Laadinfrastructuur voor elektrische auto’s kan op eigen terrein gerealiseerd worden. Ook kan het gaan om laadpalen in de openbare ruimte. Op eigen terrein maakt u gebruik van de bestaande aansluiting, want per WOZ kunt u slechts 1 aansluiting hebben. Soms moet de aansluiting daarvoor verzwaard worden.

Wat doet
Stedin voor u?

 • Advies over de mogelijkheden
 • Uitvoering van de werkzaamheden

Bereken de kosten

De specifieke kosten voor uw aanvraag ziet u in onze offerte. Een eerste indicatie krijgt u via onze rekenmodule kostenindicatie.

Het realiseren van laadinfrastructuur
in vijf stappen

 1. Bepaal welke aansluiting u nodig heeft. Op eigen terrein is dat uw bestaande aansluiting die we mogelijk moeten verzwaren. Een installateur kan u hierover adviseren. Wilt u het verbruik op de laadpaal apart registreren? En/of voor deze aansluiting een andere energieleverancier contracteren? Kies dan voor (een) extra meetpunt(en).


  Wilt u grootschalige laadinfrastructuur aanvragen, bijvoorbeeld omdat u uw hele wagenpark elektrificeert of omdat u laadinfrastructuur exploiteert? Neem dan contact op met uw accountmanager voor advies op maat.

 2. U vraagt een aansluiting voor een laadpaal aan op de landelijke website www.mijnaansluiting.nl. Binnen 10 dagen na uw aanvraag ontvangt u onze offerte. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, nemen wij voor die tijd contact met u op. U geeft akkoord op de werkzaamheden via ondertekening van ons opdrachtformulier. Daarna ontvangt u onze opdrachtbevestiging.


  Naar Mijn Aansluiting

 3. Laadpalen moeten voldoen aan landelijk vastgestelde specificaties.

 4. Sluit uiterlijk 10 werkdagen voor de uitvoeringsdatum een leveringsovereenkomst af met een energieleverancier naar keuze. Heeft u een aansluiting met meerdere meetpunten? Dan kunt u per meetpunt een energieleverancier kiezen. De EAN-code die u hiervoor nodig heeft, sturen wij u bij de opdrachtbevestiging.


  U bent zelf verantwoordelijk voor plaatsing, beheer en onderhoud van de meters bij grootverbruik aansluitingen. U moet hiervoor zelf, uiterlijk 10 werkdagen voor de inschakeldatum een overeenkomst met een meetverantwoordelijke afsluiten. Hiervoor heeft u de EAN-code nodig die u ontvangt bij de opdrachtbevestiging. Erkende meetverantwoordelijken vindt u in het MV-register op www.tennet.eu.

 5. We nemen contact met u op om de planning met u te bespreken. Op de afgesproken datum voeren wij of onze aannemer de werkzaamheden uit.