Aansluiting buitenkast
aanvragen


Constructie voor een bouwaansluiting in de buitenlucht

Heeft u een aansluiting nodig in een speciale wind- en waterdichte kast? Bijvoorbeeld voor een walkast, bouwaansluiting of permanente aansluiting buiten het pand? Stedin regelt de aansluiting graag voor u. Wilt u een zakelijke aansluiting in de openbare ruimte voor bijvoorbeeld een marktkraam? Neem dan contact op met uw gemeente.

Wat doet
Stedin voor u?

Heeft u bij uw grootverbruik aansluiting ook water nodig? U kunt dit tegelijkertijd aanvragen. De aannemer kan de werkzaamheden dan op hetzelfde moment uitvoeren. Dat is wel zo makkelijk voor u. Deze aanvraag doet u via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl.

Stedin neemt vervolgens uw aanvraag voor uw stroomaansluiting in een buitenkast in behandeling. Daarnaast doen wij het volgende voor u:

 • informatie over uw zakelijke elektra-aansluiting in een buitenkast
 • offerte binnen 10 werkdagen
 • uitvoering van de werkzaamheden

Bereken de kosten

In onze rekenmodule kunt u alvast een indicatie van de kosten berekenen. Let op: De prijsindicatie is gebaseerd op de meest voorkomende aanvragen en houdt geen rekening met specifieke omstandigheden. De uiteindelijke kosten kunnen dus afwijken van de prijsindicatie.

Een aansluiting voor een buitenkast aanvragen 
in zes stappen

 1. Vraag uw offerte voor aansluiting voor elektriciteit en/of gas aan via de landelijke website www.mijnaansluiting.nl. Heeft u ook water nodig? U kunt de aansluiting voor elektriciteit en water tegelijkertijd aanvragen. De werkzaamheden kunnen dan vaak gecombineerd worden uitgevoerd.


  De buitenkast moet aan verschillende voorwaarden voldoen. Uw aannemer of installateur geeft u graag advies als u niet weet hoe zwaar de capaciteit van de elektra-aansluiting moet worden. Ook geeft ons overzicht informatie over de verschillende grootverbruik aansluitingen. 

  Naar Mijn Aansluiting

 2. Binnen 10 werkdagen na uw aanvraag ontvangt u een offerte van Stedin voor uw zakelijke aansluiting. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, nemen wij voor die tijd contact met u op. U geeft akkoord op de werkzaamheden via ondertekening van ons opdrachtformulier. Daarna ontvangt u onze opdrachtbevestiging.

 3. Als de werkvoorbereiding volledig uitgevoerd is, nemen wij contact met u op om de definitieve uitvoeringsdatum met u te bespreken. Als u ook water heeft aangevraagd, verloopt het contact met de aannemer die de werkzaamheden voor energie en water co├Ârdineert.

 4. Sluit uiterlijk 10 werkdagen voor de uitvoeringsdatum een leveringsovereenkomst af met een energieleverancier naar keuze. Ook kiest u zelf een meetverantwoordelijke voor plaatsing, beheer en onderhoud van de meters. De EAN-code die u hiervoor nodig heeft, sturen wij u bij de opdrachtbevestiging.

 5. - Schakel een erkende installateur in om uw binneninstallatie veilig en bedrijfsgereed (volgens de NEN normen) aan te sluiten. Dit moet klaar zijn als onze werkzaamheden worden uitgevoerd.


  - U zorgt zelf voor een meterkast die voldoet aan de NEN-normen die van toepassing zijn. Bij de offerte sturen wij u een tekening. Daarin ziet u wat dit voor u betekent.


  - Om de kabels/leidingen te leggen, moet u de grond waarin gewerkt wordt vrij (laten) maken van niet-opneembare bestrating, grind, beplanting en overige obstakels. Na onze werkzaamheden zorgt u zelf voor het (laten) herplaatsen van het straatwerk.

 6. Op de afgesproken datum voeren wij of de aannemer de werkzaamheden uit. 

  Wil u deze aansluiting weer laten verwijderen. Dien dan tijdig een aanvraag hiervoor in. Zo kunnen wij tijdig de bouwaansluiting en uw bouwkast verwijderen. Meer informatie over het verwijderen van aansluitingen.