Er zijn verschillende typen aansluitingen van gas en stroom. Uw aansluiting bestaat uit een verbinding van kabels tussen uw binneninstallatie, de meter en het elektriciteitsnet.

De capaciteit van de aansluiting
De capaciteit van de aansluiting wordt uitgedrukt Ampère (A) voor elektriciteit en m3/uur voor gas. Op dit zakelijke deel van de site leest u informatie over elektriciteitsaansluitingen vanaf 3 x 100 A tot en met 3 x 250 A en gasaansluitingen met een capaciteit vanaf 40 m3/h tot en met 100 m3/h.

 Elektriciteit:
Transportcapaciteit

Het aantal grootverbruik aansluitingen ontwikkelt zich snel, onder andere door realisatie van zonne- en windparken. Soms is de capaciteit van het elektriciteitsnet beperkt, waardoor de beschikbare capaciteit niet voldoende is voor de gevraagde capaciteit. Bekijk hier of er beperkingen zijn in de beschikbare netcapaciteit in uw regio.


Bekijk de mogelijkheden

 Gas:
Telemetrie grootverbruik

U bent telemetrie grootverbruiker als u een gasaansluiting met een aansluitcapaciteit van meer dan 40 m3 (per uur) heeft en een dagelijkse of uurlijkse afstandsuitlezing van de meetinrichting op de aansluiting. Wij reserveren voor u capaciteit op ons gasnet (contractcapaciteit/gecontracteerd vermogen). Dit is het maximale vermogen (in m3) dat u maandelijks afneemt en is vastgesteld in uw aansluit- en transportovereenkomst. Neem voor advies over uw contractcapaciteit contact op met een erkende installateur.

Bekijk de mogelijkheden

Heeft u een kleinverbruikaansluiting?

Is uw aansluiting kleiner dan 3x80 ampère en uw gasaansluiting niet groter dan 40 m3/h? Lees hier over aansluitingen met een lagere aansluitwaarde.

Ik heb een kleinverbruikaansluiting

Welke aansluiting heb ik nodig?

Welke elektriciteitsaansluiting u nodig heeft is afhankelijk van uw gebruik. Wilt u weten welke aansluitwaarde geschikt is voor uw aanvraag? Vraag een erkend installateur om advies.

Eenmalige en
periodieke kosten

De kosten voor aanleg van een aansluiting zijn afhankelijk van de capaciteit van de aansluiting. Naast de kosten voor aanleg betaalt u periodieke kosten. U betaalt deze kosten maandelijks aan Stedin. U ontvangt hiervoor een factuur.