U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Het is op dit moment erg druk bij onze Klantenservice. Daarom kan de wachttijd langer zijn dan u van ons gewend bent, ook op WhatsApp. Misschien staat het antwoord op uw vraag tussen onze veelgestelde vragen. Excuses voor het ongemak.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Waarom kan het net de spanningsproblemen niet aan?

Het laagspanningsnet is ooit gebouwd om vanuit grote centrales energie te leveren, verspreid over de dag. Energieopwek uit zonnepanelen stelt heel andere eisen aan het net. Zo kan op zonnige dagen een grote piek aan energie op het net komen, als alle zonnepanelen veel elektriciteit leveren, maar er weinig elektriciteit wordt gebruikt. Het net is daar niet op gebouwd. Ons energienet kan overtollige elektriciteit niet even ergens opslaan. Komt er in één keer veel energie het net op, dan kunnen spanningsproblemen ontstaan. Op zo’n moment kan het voorkomen dat uw omvormer automatisch uitgaat en uw zonnepanelen tijdelijk geen elektriciteit kunnen leveren.

Gerelateerde vragen