Werkzaamheden tijdens coronavirus
Wij nemen voorzorgsmaatregelen bij onze werkzaamheden, zie ons nieuwsbericht

Stedin is uw netbeheerder en zorgt voor de energieaansluiting in uw woning. Dit is de verbinding tussen het energienet en de energiemeter(s) in uw meterkast. Deze verbinding is nodig om gebruik te maken van stroom en gas. Er zijn verschillende soorten aansluitingen voor elektriciteit en voor gas. In een nieuwbouwwoning is een nieuwe aansluiting nodig. In een bestaande woning is (bijna) altijd al een energieaansluiting aanwezig. 

Verhuizen

NIEUWE AANSLUITING AANVRAGEN

In uw nieuwbouwwoning wilt u graag gebruik maken van energie. U vraagt deze aansluiting meestal tegelijk aan met uw water- en kabelaansluiting. Heeft u een woning in een project gekocht? Bijna altijd vraagt de aannemer dit dan voor u aan.


Bouwaansluiting projectontwikkelaar

BOUWAANSLUITING AANVRAGEN

Bij de bouw van uw nieuwbouwwoning heeft u vaak een bouwaansluiting nodig voor het gebruik van stroom bij de werkzaamheden. Vraag dit tijdig aan. In een nieuwbouwproject met meerdere woningen regelt de projectontwikkelaar dit meestal.


Bouwaansluiting

(BOUW)AANSLUITING AANPASSEN

Als de bouw van uw huis is afgerond, heeft u de bouwaansluiting niet meer nodig. U kunt deze dan verwijderen of laten omzetten naar een definitieve huisaansluiting. Let bij het omzetten naar een huisaansluiting op de juiste capaciteit. 


BENIEUWD NAAR DE STATUS VAN UW AANVRAAG?

Energie opwekken

ZELF ENERGIE OPWEKKEN

Maakt u uw nieuwe woning toekomstproof door zelf energie op te wekken? Lees waar u rekening mee moet houden


Zelf energie opwekken
Energieleverancier kiezen

LEVERANCIER KIEZEN

Bij een nieuwe (bouw)aansluiting sluit u zelf een contract af met een energieleverancier. Ook bij een bestaande aansluiting kiest u deze zelf.


Kies energieleverancier

VOORWAARDEN
& RiCHTLIJNEN

De voorwaarden van een nieuwe aansluiting, de algemene voorwaarden die van toepassing zijn, de richtlijnen van een meterkast en andere richtlijnen die gelden, vindt u terug in ons overzicht.