In uw nieuwbouwwoning wilt u graag gebruik maken van energie. U vraagt deze aansluiting meestal tegelijk aan met uw water- en kabelaansluiting. Heeft u een woning in een project gekocht? Bijna altijd vraagt de aannemer dit dan voor u aan.

Verhuizen

Nieuwe aansluiting aanvragen

Voor uw nieuwbouwwoning heeft u een nieuwe aansluiting nodig. U vraagt deze aansluiting meestal tegelijk aan met uw water- en kabelaansluiting. Heeft u een woning in een project gekocht? Bijna altijd vraagt de aannemer dit dan voor u aan.


Bouwaansluiting projectontwikkelaar

Bouwaansluiting aanvragen

Bij de bouw van uw nieuwbouwwoning heeft u vaak een bouwaansluiting nodig voor het gebruik van stroom bij de werkzaamheden. Vraag dit tijdig aan. In een nieuwbouwproject met meerdere woningen regelt de projectontwikkelaar dit meestal.


Bouwaansluiting

(Bouw)aansluiting aanpassen

Als de bouw van uw huis is afgerond, heeft u de bouwaansluiting niet meer nodig. U kunt deze dan verwijderen of laten omzetten naar een definitieve huisaansluiting. Let bij het omzetten naar een huisaansluiting op de juiste capaciteit. 


Benieuwd naar de status van uw aanvraag?

Inloggen portal
Energie opwekken met behulp van zonnepanelen

Zelf energie opwekken

Maakt u uw nieuwe woning toekomstproof door zelf energie op te wekken? Lees waar u rekening mee moet houden.

Zelf energie opwekken

Leverancier kiezen

Bij een nieuwe (bouw)aansluiting sluit u een contract af met een energieleverancier. Ook bij een bestaande aansluiting kiest u deze zelf.

Kies energieleverancier

Voorwaarden
& richtlijnen

De voorwaarden van een nieuwe aansluiting, de algemene voorwaarden die van toepassing zijn, de richtlijnen van een meterkast en andere richtlijnen die gelden, vindt u terug in ons overzicht.