Waarschuwing

Hoe gaat Stedin om met het coronavirus?

We starten werkzaamheden achter de voordeur geleidelijk op, zie ons nieuwsbericht

Ik ga
elektrisch rijden

ik wil een laadpaal

Gaat u in een elektrische auto rijden en wilt u thuis of nabij uw huis een laadpaal (oplaadpunt) aanvragen? De mogelijkheden hangen af van de locatie, uw woonsituatie en mogelijk de regels van uw gemeente.

Laadpaal op eigen terrein laagbouw

Een laadpaalleverancier of installateur kan de laadpaal installeren en koppelen aan uw huisaansluiting. Soms heeft uw huidige aansluiting niet genoeg capaciteit om ook uw elektrische auto op te laden. Dan kunnen we de aansluiting voor u verzwaren. Een installateur of de leverancier van de laadpaal kan u hierover adviseren.

Laadpaal op eigen terrein laagbouw via aparte afrekening

Wilt u de kosten van de stroom van de laadpaal apart van de huisaansluiting laten verrekenen? Dat kan! Dan leggen we een extra meetpunt aan. U sluit voor dit meetpunt een apart contract af met een energieleverancier.

Laadpaal op eigen terrein hoogbouw

De aanleg van een oplaadpunt wordt gezien als een verandering aan gemeenschappelijke zaken. U heeft hiervoor toestemming nodig van de beheerder of VvE.  Na deze toestemming kan de eigenaar een laadpaalleverancier of installateur opdracht geven om de laadpaal te laten plaatsen.

Laadpaal in de openbare ruimte

Uw gemeente beslist of en waar laadpalen in de openbare ruimte mogen komen. Neem contact op met uw gemeente om de mogelijkheden te bespreken.


meer informatie

Als u in een rijtjeshuis, twee-onder-een-kap of vrijstaande woning woont, noemen wij dit laagbouw. Met ‘hoogbouw’ bedoelen wij een flat of appartement. Heeft u vragen? Neem dan contact op met onze afdeling Elektrisch Vervoer. Ook beheerders van VvE’s kunnen ons benaderen voor advies op maat.