U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Heeft u nota’s ontvangen voor afspraken uit 2020, die u reeds betaald heeft? Dan hoeft u géén actie te ondernemen. Deze zijn foutief verzonden en worden door ons afgeboekt.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Mijn energieleverancier heeft het contract opgezegd terwijl ik hier niet om heb gevraagd. Wat moet ik doen?

Het beëindigen van het energiecontract door een energieleverancier is geen juiste procedure. De signalen hierover nemen we mee in het gesprek met de energieleveranciers en de ACM (toezichthouder).We kunnen individuele gevallen helaas niet oplossen. Ons advies is om de contractbeëindiging te melden bij de ACM. En stuur de leverancier een brief of e-mail. Wijs de leverancier erop dat u niet akkoord bent met het stoppen of aanpassen en dat u het contract gewoon door wilt laten lopen. Krijgt u een brief van ons dat u een nieuwe leverancier moet zoeken? Neem dan contact op met uw leverancier en houd deze aan uw contract. De leverancier blijft uw aanspreekpunt.

Gerelateerde vragen