U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Het is op dit moment erg druk bij onze Klantenservice. Daarom kan de wachttijd langer zijn dan u van ons gewend bent, ook op WhatsApp. Misschien staat het antwoord op uw vraag tussen onze veelgestelde vragen. Excuses voor het ongemak.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Mijn energieleverancier heeft het contract opgezegd terwijl ik hier niet om heb gevraagd. Wat moet ik doen?

Het beëindigen van het energiecontract door een energieleverancier is geen juiste procedure. De signalen hierover nemen we mee in het gesprek met de energieleveranciers en de ACM (toezichthouder).We kunnen individuele gevallen helaas niet oplossen. Ons advies is om de contractbeëindiging te melden bij de ACM. En stuur de leverancier een brief of e-mail. Wijs de leverancier erop dat u niet akkoord bent met het stoppen of aanpassen en dat u het contract gewoon door wilt laten lopen. Krijgt u een brief van ons dat u een nieuwe leverancier moet zoeken? Neem dan contact op met uw leverancier en houd deze aan uw contract. De leverancier blijft uw aanspreekpunt.

Gerelateerde vragen