U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Vertrouwt u de slimme meter niet? Doorloop het stappenplan 'er is iets mis met de meter' en kom erachter wat u kunt doen of bij wie u moet zijn met uw vraag.

"IK ZIE DIRECT WAT MIJN ZONNEPANELEN OPLEVEREN"

Leestijd: 1,5 minuut 

Toen wij een paar jaar geleden dit huis kochten, hingen de slimme meters er al. Ik moest een nieuwe cv-ketel laten installeren. Dit vond ik hét moment voor zo’n slimme thermostaat, waarmee ik mijn verwarming op afstand kan bedienen. Ideaal! Omdat ik dit apparaat ook heb aangesloten op de slimme meters, kan ik nu mijn energieverbruik beter in de gaten houden. 


Zonnepanelen
Mijn huis heeft een plat dak. Heel geschikt voor zonnepanelen. Ik heb de panelen uiteindelijk gekocht via een subsidieregeling. Mijn belangrijkste doel was het verlagen van de energiekosten. Want mijn gas- en lichtverbruik is de hoogste kostenpost op de hypotheek na. Ben nog steeds blij met deze duurzame investering!

De slimme meter registreert precies wat ik zelf opwek aan energie. Maar omdat de Toon (slimme thermostaat) bij ons in de huiskamer hangt, kan ik het daar veel sneller en gemakkelijker vanaf lezen. 

Gemak en bewuster kiezen
Een ander voordeel van de slimme meters vind ik het automatisch doorsturen van de meterstanden. Fijn dat ik dit niet ieder jaar meer hoef te doen. Ik merk dat ik iedere dag even check wat mijn energieverbruik is. Maar als ik eerlijk ben, zal ik niet snel de verwarming een paar graden lager zetten, of korter douchen. Ik zit er graag warmpjes bij. Maar ik kijk wel bewuster naar energielabels. Zo heb ik laatst een nieuwe koelkast gekocht met het label A+++. Alle beetjes helpen.

Jeroen is 33 jaar en woont in Rotterdam met zijn vriendin en twee kinderen. Meer informatie over energieverbruiksmanagers en zonnepanelen vindt u ook op deze website.