Over mijn afspraak

Heeft u een brief ontvangen waarin wij u de slimme meter aanbieden? Dan komen wij binnenkort bij u langs om kosteloos de slimme elektriciteits- en/of gasmeter te plaatsen. De slimme meter is de vervanger van de huidige meter voor elektriciteit en/of gas.

Wat kunt u zelf doen?

 • Wij verzoeken u vriendelijk de monteur toegang tot de meter te verlenen, ook als de meter zich buiten bevindt.
 • Het is noodzakelijk dat iemand van 18 jaar of ouder aanwezig is tijdens de werkzaamheden.
 • Bewaart u spullen in uw meterkast? De monteur kan zijn werkzaamheden alleen uitvoeren als de meterkast leeg is. Wilt u ervoor zorgen dat de elektriciteitsmeter en de gasmeter goed toegankelijk zijn?
 • Tijdens de werkzaamheden heeft u tijdelijk geen elektriciteit en/of gas. Wij adviseren u daarom de stekkers van gevoelige elektrische apparaten uit het stopcontact te halen.
 • De monteur arriveert binnen het afgesproken tijdsblok. Meestal duren de werkzaamheden maximaal één uur. Het kan voorkomen dat de monteur langer aan het werk is dan het geplande tijdsblok. Houd hier rekening mee.
 • In sommige gevallen komt er na de installatie van de slimme meter onaangekondigd een kwaliteitscontroleur van Stedin langs. Deze controleert onze installatiewerkzaamheden op veiligheid en kwaliteit.

Afspraak bevestigen of verzetten

Van Stedin heeft u een brief gekregen voor het plaatsen of wisselen van een meter. Wij willen graag weten of u thuis bent op deze datum en tijd. Zo ja, wilt u de afspraak dan bevestigen?

Kunt u op die dag niet? Kies dan een dag en tijdstip waarop het u wel uitkomt door de afspraak te verzetten.

Afspraak bevestigen of verzetten

Hoe verloopt de installatie?

Bekijk onderstaand filmpje hoe wij de slimme meter installeren:

 1. U krijgt de aankondigingsbrief
  U ontvangt een aankondigings- en afsprakenbrief. Komt het tijdstip in de afsprakenbrief u niet gelegen? Verzet gemakkelijk online uw afspraak.
 2. De monteur komt langs
  De monteur komt bij u langs om de slimme meter te installeren binnen het afgesproken tijdsblok. Meestal duren de werkzaamheden maximaal 1 uur, nadat de monteur is gestart. Uiteraard kan de monteur zich legitimeren. Vraagt u hier gerust naar.
 3. U heeft tijdelijk geen stroom en/of gas
  Meestal duren de werkzaamheden maximaal één uur nadat de monteurs is gestart. U heeft tijdelijk geen stroom en/of gas.
 4. De monteur noteert meterstanden
  Bij de vervanging van de meter noteert de monteur de meterstanden. De monteur vraagt u hiervoor te tekenen. Een bewijs hiervan geven wij aan u. Tip: bewaar de standen minimaal tot de eerste factuur waar deze op staan.
 5. U krijgt de handleiding
  De monteur laat na zijn werkzaamheden een handleiding van de slimme meter achter. Deze handleiding vindt u ook terug op onze website.
 6. De oude meter wordt meegenomen
  De monteur neemt de oude meter mee. Wij verwerken die op een milieuvriendelijke manier.
 7. Stel uw vragen
  Heeft u na de installatie nog vragen? Stel ze gerust aan de monteur of lees hier meer over de slimme meter.

Wilt u Stedin helpen bij het verbeteren van de website?