TF-signalen
uitgeschakeld

In 2021 en 2022 stopten we in fases met het uitzenden van Toonfrequent (TF)-signalen. Via deze signalen schakelde in het verleden uw meter tussen piek- en daltarief en werd de openbare verlichting aan- en uitgezet. Daarnaast schakelden sommige elektrische boilers en losse TF-ontvangers met TF. De afgelopen jaren informeerden wij onze klanten hier op verschillende manieren over.

Zendsystemen TF-signalen verouderd

Stedin werkt continu aan het verbeteren van haar kerntaken. De zendsystemen die de TF-signalen uitstuurden, waren aan het einde van de technische levensduur. De apparatuur was sterk verouderd. Hiermee konden we u niet de gewenste dienstverlening bieden. Er zijn modernere technieken waar we nu gebruik van maken, zoals de slimme meter. Deze is wel voorbereid op de toekomst en geschikt voor nieuwe diensten en toepassingen die u helpen uw energieverbruik omlaag te brengen.

Alternatieven

Piek- en daltarief
Betaalt u in de avonduren en in het weekend een lager tarief dan overdag? Dan hebt u een energiecontract voor piek- en daltarief, ook wel hoog- en laagtarief of dubbeltarief genoemd. U kunt alleen met een slimme meter gebruikmaken van dit tarief. Heeft u nog geen slimme meter, maar wilt u deze wel? Vraag deze dan aan. 

Schakelklok voor de boiler
Wilt u dat uw elektrische boiler het water automatisch verwarmt op een bepaald moment? Een erkend installateur kan u helpen door bijvoorbeeld een schakelklok of tijdschakelaar te plaatsen. Een overzicht van erkende installateurs vindt u op de website van Techniek Nederland. Huurt u uw boiler? Neem dan contact op met de verhuurder van uw boiler.