U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

ANDERE
APPARATEN


Verlichte tuin met roze flamingo

Een losse Toonfrequent (TF) ontvanger pikt een TF-signaal op en gebruikt dit om aangesloten apparaten en systemen aan- en uit te schakelen. Denk hierbij aan tuinverlichting, portiekverlichting en verlichting op eigen terreinen. Het TF-signaal zetten we vanaf 1 juli 2021 uit. Afhankelijk van welk signaal de ontvanger gebruikmaakt, staat aangesloten apparatuur voortaan altijd aan of juist altijd uit.

TF-SIGNAAL
STOPT IN FASES

Tussen 1 juli 2021 en 31 december 2022 zetten we het TF-signaal in fases stop. Wanneer het signaal in uw regio stopt, vindt u binnenkort op deze pagina.

AANGESLOTEN APPARATEN BLIJVEN SCHAKELEN?
BEREID U VOOR

U kunt uw apparatuur voortaan handmatig in- en uitschakelen. Als u deze in de toekomst automatisch wil laten schakelen, dan kunt hiervoor een andere oplossing zoeken. Vraag bijvoorbeeld een erkend installateur om een passende oplossing zoals een tijdschakelklok. Een overzicht van erkende installateurs vindt u op de website van Techniek Nederland.

KOSTEN VOOR EEN ALTERNATIEF
ZIJN VOOR UZELF

Het schakelen van een losse TF-ontvanger was voorheen een extra service van Stedin. Dit hoort echter niet tot onze wettelijke taken. In de Elektriciteitswet staat namelijk dat we geen goederen of diensten mogen aanbieden waarmee we concurreren met andere, commerciële bedrijven. Het aan- en uitschakelen van losse apparaten en systemen is inmiddels een dienst die commerciële bedrijven aanbieden. Daarom bieden wij geen alternatief aan en zijn de kosten om uw apparaten of systemen aan te passen voor uw rekening.


HERKENNEN VAN EEN
LOSSE TF-ONTVANGER

Een losse TF-ontvanger ziet er in veel gevallen uit als een klein kastje dat u vindt in de meterkast, of in de buurt van uw elektriciteitsmeter. Om u een idee te geven hoe een losse TF-ontvanger eruit kan zien, kunt u in dit document een groot aantal voorbeeldfoto’s bekijken. Om zeker te zijn raden wij u aan een erkend installateur om advies te vragen.

gerelateerde onderwerpen

Verlichte woning

PIEK- EN DALTARIEF

Geen piek- en daltarief meer door stoppen TF-signaal.

Piek- en daltarief
Verlichte tuin met roze flamingo

OPWARMEN BOILER

Heeft u een boiler? Lees wat er verandert als deze op het TF-signaal schakelt.

Opwarmen boiler