Liggingsdata kabels en leidingen

Stedin stelt op twee verschillende manieren data beschikbaar over de ligging van kabels en middenspanningsstations in ons verzorgingsgebied. Deze informatie is direct via een online kaart in te zien of door een SHP-bestand in een kaartprogramma (bijvoorbeeld ArcGis) te importeren.

Minimaal één keer per jaar wordt de data geüpdatet. Op de kaart hieronder wordt dit real time verwerkt. De kaart geeft inzicht in:

1

Liggingsdata laagspanning

Onze liggingsdata laagspanning geeft inzicht in de ligging van ons laagspanningsnet in de openbare ruimte. Dit is een kans voor diverse partijen om bijvoorbeeld sneller locaties voor laadpalen te bepalen. Ook kan de data een rol spelen in de uitrol van andere energiezuinige oplossingen.

2

Locatiegegevens middenspanningsstations

Geeft inzicht in de locaties van de middenspanningsstations in ons verzorgingsgebied. Deze locatiegegevens kunnen gebruikt worden door diverse partijen om te bepalen wat mogelijk goede locaties zijn voor grootschalige opwek van energie, bijvoorbeeld voor zonneweides.

Online kaart

Gebruik online kaart

  • Cookies accepteren: Accepteer de cookies om de kaart weer te geven.
  • Locatie zoeken:  Zoek rechtsboven op woonplaats of adres. 
  • Legenda weergeven: Klik linksboven op >>.
  • In- en uitzoomen: Klik op + of - linksboven. Let op: bij te ver uitzoomen worden gasvervangingsdata, laagspanningsverbindingen en middenspanningsstations niet meer weergegeven.
  • Volledig scherm: Klik op 'grotere kaart weergeven'.

Gasvervangingsprogramma

Stedin vervangt alle grondroeringsgevoelige gasleidingen (waaronder grijs gietijzer) in haar verzorgingsgebied voor 2030. Op de online kaart met gasvervangingsdata zijn deze grondroeringsgevoelige gasleidingen te herkennen aan de donkerblauwe lijnen. In de legenda aangegeven door “te vervangen voor 2030”.
.

 

 Grotere kaart weergeven

 

Kaart inlezen via GIS

De liggingsdata van ons laagspanningsnet en de locatiegegevens van onze middenspanningsstations zijn ook te downloaden als SHP-bestand (zie hieronder). Dit is het meest eenvoudige formaat voor kaartbestanden. Om het bestand te openen, heeft u een GIS-programma zoals ArcGis nodig. Mocht u geen ArcGis-account hebben, dan zijn er gratis readers te downloaden.

Disclaimer

De gegevens tonen de ligging van de laagspanningskabels en locatiegegevens van middenspanningsstations binnen het verzorgingsgebied van Stedin, naar de huidige inzichten. Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend. Ieder jaar wordt het meest actuele inzicht vanuit Stedin gedeeld. In geval van specifieke besluitvorming, mede op basis van deze gegevens, wordt dringend geadviseerd om vooraf eerst afstemming te hebben met Stedin.

Getoonde gegevens vervangen in GEEN geval de verplichting voor een KLIC-melding. In het geval van (graaf)werkzaamheden dient te allen tijde een melding gedaan te worden. Aan de gegevens in dit bestand kunnen geen rechten worden ontleend in het geval van bijvoorbeeld graafschade.