U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Klaar om van het
gas af te gaan?

Gaan uw woningen van het gas af, of maakt u woningen aardgasvrij-ready? Wij helpen u graag met onze kennis en tools. Benieuwd wat wij voor u kunnen doen? Lees er hier meer over.

;

Slimme keuzes maken door kansen te benutten

Het verduurzamen van uw woningbezit heeft gevolgen voor het energienet. Daarom passen we het elektriciteitsnet aan en verwijderen we het gasnet waar nodig. We helpen u graag met het maken van slimme keuzes en het benutten van kansen. Bekijk hieronder de meest optimale warmteoplossing voor uw woningbezit en de impact van uw keuzes is op onze infrastructuur.

KIEST U VOOR EEN WARMTENET?

Het aansluiten van woningen op een warmtenet heeft een aantal gevolgen. De warmteaansluiting vervangt het gas en koken wordt elektrisch. Wat de aansluiting op het warmtenet betekent voor het energienet? We leggen het uit. 

0:02 / 1:00

KIEST U VOOR (HYBRIDE) WARMTEPOMPEN?

Een (hybride) warmtepomp vervangt de CV-ketel. Deze warmtepomp zorgt voor warmte en warm tapwater. Koken gaat elektrisch. Bekijk de video om te zien wat dit betekent voor het energienet.

0:02 / 1:00

waar liggen kansen om woningen te verduurzamen?

Gaat u aan de slag met het verduurzamen van uw woningbezit? Stedin ondersteunt u graag bij het maken van keuzes. De Gebiedsanalysetool kijkt binnen gemeenten naar slimme gebouwenclusters en geeft aan wat de beste warmteoplossing voor gebouwen binnen deze clusters zijn.

informatie die u ondersteunt bij het maken van keuzes

Stedin heeft waardevolle informatie die u kunt gebruiken bij het maken van plannen. Zo bieden wij gegevens aan over het standaard jaarverbruik in ons verzorgingsgebied, planningen voor de plaatsing van slimme meters én liggingsdata van zowel gasleidingen als elektriciteitskabels.

Het verduurzamen van huurwoningen vraagt om aanpassingen aan onze netten

"Het verduurzamen van woningen vraagt om aanpassingen in het net. Door elkaar vroegtijdig op te zoeken maken we samen de energietransitie mogelijk!"

Dave de Wit - Expert Stedin
Lees het volledige interview

Uw plan door laten rekenen

Er komt een hoop kijken bij het realiseren van een verduurzamingsprogramma. Wanneer het dan tot uitvoering komt, wilt u niet dat werkzaamheden aan het elektriciteits- of gasnet een belemmering vormen in de uitvoering. Alles moet op hoofdlijnen op elkaar aansluiten.

Het doel van Stedin is om nieuwe energie vanzelfsprekend te maken. Om dit mogelijk te maken, hebben we een aantal incheckmomenten opgesteld. Wanneer u bij ieder project vroegtijdig incheckt, voeren wij een QuickScan uit. Hiermee kunnen we snel bepalen wat de verwachte impact van het plan op het energienet is. Daar heeft u echt iets aan, want hiermee kunt u verder invulling geven aan uw planning. Is uw plan een stuk concreter, zijn er veel stakeholders, en/of is het een complex project? Dan is het tijd voor de tweede check-in, de Nettoets. 

QuickScan Netimpact  Contact over de Nettoets