U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

ENERGIEVERBRUIK
ZONDER CONTRACT


U heeft een contract met uw energieleverancier nodig om elektriciteit en eventueel gas te verbruiken. Van uw energieleverancier krijgt u iedere maand een factuur voor alle kosten voor het verbruiken van energie. Soms verbruikt iemand energie zonder dat er een contract is met een leverancier. Dan komen de kosten voor onze rekening. Dit is onterecht. Daarom brengen wij deze kosten achteraf bij u in rekening.

Kosten voor het verbruiken van energie

Bij het verbruiken van energie komen verschillende kosten kijken. Uw leverancier levert u elektriciteit en/of gas op basis van uw meterstanden. Aan de leverancier betaalt u voor de elektriciteit en eventueel het gas dat u verbruikt. Aan Stedin betaalt u kosten voor het transporteren van energie door onze kabels en leidingen. En voor het werkzaam houden van uw aansluiting(en) in de meterkast, waardoor energie uw pand binnenkomt. De kosten betaalt u via de factuur van uw energieleverancier.