U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Wat kan de installateur doen om spanningsproblemen op te lossen?

Er zijn verschillende manieren waarop de installateur de spanningsproblemen mogelijk kan oplossen:

• de installateur onderzoekt of de voedingskabel voor de omvormer voldoende dik is (bijv. 6 mm², ipv. 2,5 mm²) en probeert de kabel zo kort mogelijk te houden
  • de installateur begrensd het piekvermogen door een kleinere omvormer te kiezen dan het totaalvermogen aan zonnepanelen (bijv. 3 kW op 3,5kWp aan panelen)
  • de installateur bekijkt of de PV-installatie aan het net is gekoppeld met de juiste fase-omvormer
  • de installateur onderzoekt of de uitschakelspanning van de omvormer ingeschakeld kan worden
  • de installateur adviseert om voor grotere PV-installaties (groter dan 4 kWp) een driefase-omvormer aan te schaffen. Hierdoor verkleint de kans dat de omvormer afschakelt door een te hoge spanning