U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Het is op dit moment erg druk bij onze Klantenservice. Daarom kan de wachttijd langer zijn dan u van ons gewend bent, ook op WhatsApp. Misschien staat het antwoord op uw vraag tussen onze veelgestelde vragen. Excuses voor het ongemak.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Waarom moet er iets aan mijn gasaansluiting gebeuren?

Onderzocht is of het mogelijk was om de gasleidingen af te sluiten en in de grond te laten liggen. Gebleken is dat dit zorgt voor onduidelijke en mogelijk onveilige situaties. Na verloop van tijd is de kennis over deze leidingen niet meer aanwezig (bijvoorbeeld na verhuizing), waardoor er problemen kunnen ontstaan bij het uitvoeren van werk-zaamheden in de woning of in de grond. Er kan dan een gasleiding die nog onder druk staat, worden geraakt. Daarnaast mogen ongebruikte leidingen niet in de grond achterblijven vanuit milieuwetgeving. Alle netbeheerders hebben daarom met elkaar afgesproken dat tijdelijk afsluiten voor maximaal 12 maanden mag. Toen wij de aansluiting tijdelijk hebben afgesloten, is dit afgesproken.

Gerelateerde vragen