U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Het is op dit moment erg druk bij onze Klantenservice. Daarom kan de wachttijd langer zijn dan u van ons gewend bent, ook op WhatsApp. Misschien staat het antwoord op uw vraag tussen onze veelgestelde vragen. Excuses voor het ongemak.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Wanneer kan ik het beste kiezen voor heraansluiten?

Als u (in de toekomst) nog gas wilt kunnen gebruiken, dan verwijderen wij de verzegeling. Hiervoor betaalt u heraansluitkosten. Alvorens u te kunnen heraansluiten, sluit u een leveringscontract met een energieleverancier naar keuze. Voor heraansluiten betaalt u eenmalige kosten en maandelijkse kosten voor het netbeheer. Deze periodieke kosten zijn afhankelijk van de capaciteit van uw aansluiting en betaalt u via uw energieleverancier. De tarieven vindt u op www.stedin.net/tarieven (de netbeheerkosten bij ‘Gas’ en de heraansluitkosten bij ‘Overig’). Als uw energiecontract is ingegaan, kunt u een afspraak maken voor heraansluiting via onze Klantenservice. Let op: Om u te kunnen heraansluiten, moet uw binneninstallatie veilig (inclusief veiligheidsaarding) en bedrijfsgereed zijn aangesloten. Een erkende installateur kan u hierin adviseren.

Gerelateerde vragen