Ik wil gasloos gaan koken. Heb ik dan een andere aansluiting nodig?

Inductie is een veel gekozen alternatief voor het koken op gas. Bij het koken op inductie gaat u meer elektriciteit gebruiken. Om te voorkomen dat de stoppen doorslaan, heeft u voor de meeste inductiekookplaten een aangepaste of moderne meterkast nodig met een 3-fasen aansluiting (een zogenaamde krachtstroomaansluiting) of twee extra lichtgroepen.  
Laat uw installateur al voor het aanschaffen van een inductiefornuis kijken naar uw meterkast en de aanpassingen die eventueel nodig zijn. Zo heeft u vooraf inzicht in de aanpassingen en de bijbehorende kosten. 

Op onze website leest u hoe u het verzwaren van de aansluiting regelt. Let op: bij een zwaardere aansluiting betaalt u ook meer voor de periodieke aansluit- en transportvergoedingen. U betaalt deze kosten via uw energieleverancier.  

Kijk voor meer tips over het overstappen op inductie op https://www.hier.nu

 

Gerelateerde vragen

01 Hoe kan ik zien wat de capaciteit van de aansluiting is?
Bekijk hoe u de capaciteit van uw elektriciteits- en gasaansluiting kunt opvragen.
Lees meer
02 Waarvoor is Stedin verantwoordelijk wat de aansluiting betreft?
Bij elektriciteit en gas valt de installatie tot de meter onder verantwoordelijkheid van Stedin. Hieronder vallen de aansluiting, de hoofdaa...
Lees meer
03 Waar vind ik mijn capaciteit, EAN code en/of leverancier terug?
Deze gegevens vindt u terug in uw Mijn Stedin account.
Lees meer
04 Waarom voert DNWG mijn opdracht uit op Goeree-Overflakkee?
Alle werkzaamheden rondom aanleg, wijziging en verwijdering van aansluitingen op Goeree-Overflakkee worden uitgevoerd door DNWG..
Lees meer
05 Wat kost heraansluiting?
Zie Overige tarieven op onze tarievenpagina.
Lees meer