U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Het is op dit moment erg druk bij onze klantenservice. De wachttijd kan langer zijn dan u van ons gewend bent. Excuses voor het ongemak.

VEELGESTELDE
VRAGEN

Waarvoor is Stedin verantwoordelijk wat de aansluiting betreft?

GROOTVERBRUIK

Stedin is verantwoordelijk voor de installatie tot de meter(s)
Hiermee bedoelen we het plaatsen en onderhouden van:

• de leidingen en kabels waarmee u op ons net bent aangesloten.
  • de hoofdaansluitkast (HAK-kast).

KLEINVERBRUIK

Stedin is verantwoordelijk voor de installatie tot en met de meter(s)
Hiermee bedoelen we het plaatsen en onderhouden van:

• de leidingen en kabels waarmee u op ons net bent aangesloten.
  • de elektriciteits- en eventuele gasmeter in uw meterkast. Deze meters zijn eigendom van Stedin.
  • de hoofdaansluitkast (HAK-kast).
De eigenaar van een pand is verantwoordelijk voor het onderhouden van de meterkast
Hiermee bedoelen we het (laten) plaatsen en onderhouden van:
  • de bouwkundige voorzieningen. Dit is de ombouw van de meter-, bouwkast of meterruimte.
  • de groepenkast (stoppenkast) inclusief de hoofd- en aardlekschakelaar.

Bekijk hoe de meterkast in elkaar zit.