Werkzaamheden tijdens coronavirus
Wij nemen voorzorgsmaatregelen bij onze werkzaamheden, zie ons nieuwsbericht

WAT IS EEN
SLIMME METER

De slimme meter is een moderne, digitale meter waarvan de meterstanden op afstand uitgelezen kunnen worden. De meterstanden kunnen vervolgens doorgestuurd worden naar de energieleverancier. Uw meterstanden doorgeven hoeft dus niet meer. U ontvangt maandelijks een gratis verbruiksoverzicht.

Kosten

Stedin plaatst de slimme meter wijk voor wijk. Dit doen wij gratis zolang onze monteurs in uw wijk zijn om oude meter(s) te vervangen door slimme meter(s). Via de postcodechecker ziet u tot wanneer ons team actief is bij u in de buurt.

 

Privacy

Uw meterstanden zijn zichtbaar voor u, uw netbeheerder en uw energieleverancier. Niemand anders heeft toegang tot deze gegevens, tenzij u daar zelf uitdrukkelijk toestemming voor geeft. Ook is de slimme meter uitgebreid getest en beveiligd tegen inbraakpogingen en hackers.

TF-signaal stopt

Vanaf 1 juli 2021 stopt het TF-signaal waarop niet slimme elektriciteitsmeters, maar ook sommige elektrische boilers en andere apparaten zoals tuinverlichting, schakelen tussen piek- en daltarief. Lees hier wat er verandert en wat u zelf moet doen.

 

HOE WERKT HET DISPLAY VAN DE SLIMME METER?

0:02 / 1:00

HANDLEIDINGEN VAN
DE SLIMME METER

Heeft u een specifieke vraag over de slimme meter? Misschien vindt u uw antwoord in een van onze handleidingen. U leest hier:

  • Wat u ziet op het scherm van de slimme meter.
  • Welke telwerken de slimme meter heeft.

Handleidingen

Betrouwbare
telecomverbinding

Liander en Stedin hebben een eigen netwerk opgezet, waarmee meters veilig worden uitgelezen en inzichten verzameld die van belang zijn voor de overgang naar een duurzaam energiesysteem.

Betrouwbare telecomverbinding