Veelgestelde
vragen

De slimme gasmeter communiceert niet met de slimme elektriciteitsmeter. Hoe is dit op te lossen?

Het kan ook voorkomen dat de slimme gasmeter niet volledig is geactiveerd, waardoor deze nog niet is gekoppeld aan de slimme elektriciteitsmeter. U kunt op de volgende manieren zien dat de meters nog niet zijn gekoppeld:

• Als het gasverbruik niet zichtbaar is op een verbruiksmonitor die u heeft aangesloten op de P1 poort van de slimme meter.
  • Als de gasmeter niet op afstand uit te lezen is. Dit blijkt uit uw maandelijks verbruiksoverzicht van uw energieleverancier.

Bekijk hieronder hoe u de gasmeter zelf kunt activeren. Kies de meter die u in huis heeft en volg de 3 stappen. U kunt de handleiding ook downloaden. Let op! Na activatie van de gasmeter duurt het tot maximaal 48 uur voordat de gasmeter is gekoppeld aan de elektriciteitsmeter.

Landys gasmeter koppelen aan slimme meter Landys + Gyr

1. Druk één keer kort op de rode knop om het scherm te activeren.
  2. Druk nog een keer op de rode knop en houd deze 8 seconden ingedrukt.
  3. Op het scherm wordt nu '>>>' getoond. De gasmeter is dan geactiveerd.
Ziet u '>>>' niet op het scherm verschijnen?
Dan is het activeren niet gelukt. Herhaal dan de stappen opnieuw. Let u erop dat de informatie op het scherm van de gasmeter volledig is verdwenen voordat u de stappen herhaalt.
 Itron gasmeter koppelen aan slimme meter Itron

1. Druk één keer kort op de rode knop om het scherm te activeren. U ziet dan rechtsonder in het scherm één of twee pijlen.
  2. Druk nog een keer op de rode knop en houd deze 8 seconden ingedrukt.
  3. Op het scherm gaat nu de bovenste pijl 60 seconden aan en vervolgens 60 seconden uit. Dit ‘knipperen’ betekent dat de gasmeter is geactiveerd.
Hoe weet ik of het koppelen is gelukt?
Zodra de bovenste pijl 60 seconden aan en 60 seconden uit is gegaan, is het activeren gelukt. Als dit niet het geval is, herhaal dan de stappen. Let erop dat de informatie op het scherm van de gasmeter volledig is verdwenen voordat u de stappen herhaalt.

Elster gasmeter koppelen aan slimme meter Elster

1. Druk één keer kort op de grijze knop om het scherm te activeren.
  2. Druk nog een keer op de grijze knop en houd deze 8 seconden ingedrukt.
  3. Op het scherm wordt nu 'install' weergegeven. De gasmeter is dan geactiveerd.
Ziet u 'Install' niet op het scherm verschijnen?
Dan is het activeren niet gelukt. Herhaal dan de stappen opnieuw. Let u erop dat de informatie op het scherm van de gasmeter volledig is verdwenen voordat u de stappen herhaalt.