Voordat de Stedin-monteur de slimme meter installeert, vindt hij een gaslek. Wat nu?

Voordat onze monteur de nieuwe slimme meters plaatst, controleert hij standaard of de gasleiding in orde is. Soms vindt hij een gaslek in de leiding. Het kan zijn dat de pandeigenaar dit eerst zelf moet oplossen voordat we de plaatsing van de slimme meters kunnen hervatten. Hoe zit dat precies?

Iedere meterkastopstelling bestaat uit een netbeheerdersdeel en een klantgedeelte. Een gaslek in het Stedin-gedeelte wordt direct door onze monteurs verholpen. Maar zit de lekkage in de binnenleiding (tot aan de meter) dan dient de eigenaar dit te laten repareren door een installateur. Deze gasleidingen vallen buiten de verantwoordelijkheid van Stedin. Wij mogen deze wettelijk gezien niet repareren, maar moeten het gas wel afsluiten om gevaar te voorkomen. Let op: u (of de bewoner) wordt pas weer op het gas aangesloten als het lek is verholpen door een installateur en als de situatie weer veilig is.

Meterkast

Gerelateerde vragen

01 Ik wil niet wachten. Kan ik versneld een slimme meter krijgen?
Ja, dat kan. U kunt versneld een slimme meter aanvragen. Hier zijn wel kosten aan verbonden.
Lees meer
02 Wie krijgt een slimme meter?
Voor eind 2020 krijgen alle huishoudens en mkb’ers in Nederland een slimme meter aangeboden. U krijgt de slimme meter aangeboden als de capa...
Lees meer
03 Kan ik zelf kiezen voor een type of merk meter?
Nee, u kunt zelf niet kiezen welke meter u krijgt. Wij bepalen voor u welke meter van toepassing is op uw situatie en de aansluiting.
Lees meer
04 Kan ik gewoon gas en stroom gebruiken terwijl de meters vervangen worden?
Nee, stroom en gas sluiten we tijdelijk af tijdens het vervangen. In een standaardsituatie duurt de vervanging ongeveer een uur.
Lees meer
05 Wie plaatst de slimme meter?
Slimme meters plaatsen wij of een installateur die werkt in opdracht van ons. De installateur heeft een legitimatiebewijs bij zich. Hierop s...
Lees meer