U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Ruim 2,2 miljoen klanten rekenen op ons. Dag en nacht. Want energie is onmisbaar geworden in de wereld waarin wij leven. De energietransitie vraagt om flinke aanpassingen van het energienet, of beter gezegd, ons energiesysteem. Daarom werken we aan een duurzaam energiesysteem waarin steeds meer lokaal wordt opgewekt. Een systeem dat ook in de toekomst betrouwbaar en betaalbaar is. En dat we kunnen doorgeven van generatie op generatie.

Ons jaarplan 2021

We investeren dit jaar 584 miljoen euro in de energie-infrastructuur van morgen. We leggen 680 kilometer elektriciteitskabels en 242 kilometer aan gasleidingen aan. En ronden honderden infra-projecten af. Een selectie van deze projecten lichten we in ons jaarplan 2021 kort toe. In dit jaarplan staat wat onze ambities én uitdagingen zijn. En waar we in Zuid-Holland, Utrecht en Friesland werken aan de energievoorziening van morgen.

Lees ons jaarplan 2021*

* Openen in Acrobat Reader om de kaarten in het jaarplan te kunnen gebruiken

Stedin jaarplan 2021
0:02 / 1:00
Materialen en gereedschappen

Grootschalige gassanering

De komende jaren vervangt Stedin grootschalig brosse gasleidingen, zoals grijs gietijzeren- en asbestcementleidingen. Dit doen we om het gasnet betrouwbaar en veilig te houden. 

Lees meer