U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

0:02 / 1:00

ZO KRIJG JE NIEUWE ENERGIE

Wij zijn netbeheerder in het grootste deel van Zuid-Holland en de provincies Utrecht en Zeeland: een overwegend stedelijke en industriële regio. Wij zorgen ervoor dat ruim 2,3 miljoen huishoudens en zakelijke klanten over energie beschikken om te wonen, werken en ondernemen. Zo verstevigen we dit jaar ons elektriciteitsnet met meer dan 900 kilometer kabels. We sluiten bijna 10.000 laadpalen aan en ruim twee miljoen nieuwe zonnepanelen leveren de opgewekte energie terug aan het net. Zo krijg je nieuwe energie!

Nieuwe energie
in uw regio

Waar werken we in uw regio aan nieuwe energie? Op onderstaande kaart ziet u onze projecten die we dit jaar afronden.

Klik op een icoon in de kaart voor een toelichting op een project. Via het icoon met het pijltje naast de tekst 'zo krijg je nieuwe energie' opent u het menu. Hierin staat een overzicht van onze projecten op het gebied van elektriciteit, gas, wind- of zonne-energie. 

  Projecten aan het elektriciteitsnet: vervangen/verplaatsen van elektriciteitskabels met grote impact op de omgeving en het verzwaren van stations en verbindingen vanaf 25 kV, met een investering vanaf 500.000 euro 
   
 Projecten aan het gasnet: vervangen/verplaatsen van gasleidingen en stations vanaf 1bar, met een investering vanaf 500.000 euro
   
 Projecten aan het elektriciteits- en gasnet
   
 Grote klantaanvragen windparken vanaf 1,75MVA
   
Grote klantaanvragen zonneparken vanaf 1,75MVA

DIT JAAR MAKEN WE ONS NETWERK KLAAR VOOR 2 MILJOEN NIEUWE ZONNEPANELEN...

... lEGGEN we MEER DAN 900 kilometer kabel aan...

Medewerker Stedin checkt aangesloten laadpaal

... EN SLUITEN we BIJNA 10.000 LAADPUNTEN AAN 

Onze
kernactiviteiten

Wij zijn netbeheerder in het grootste deel van Zuid-Holland en de provincies Utrecht en Zeeland*. Ook beheren we de energie-infrastructuur in de regio’s Kennemerland, Amstelland en Noordoost-Friesland.

 * Sinds 1 januari 2022 is Stedin ook netbeheerder in de provincie Zeeland. In onderstaande animatie waarin we onze verzorgingsgebieden laten zien, is dat niet zichtbaar.

0:02 / 1:00

Woningen en bedrijven aansluiten op onze netten

Elektriciteit en gas transporteren

Elektriciteit- en gasnetten aanleggen en onderhouden

Plaatsen en onderhouden van (slimme) meters

Aansluit- en meetgegevens beheren voor marktpartijen

Bestrijding van energiediefstal en -fraude

wat doet een netbeheerder

Een netbeheerder zorgt voor de aanleg en het onderhoud van elektriciteit- en gasnetwerken en de plaatsing van (slimme) meters. Wie uw netbeheerder is, hangt af van uw woonplaats. Stedin is netbeheerder in het grootste deel van de Randstad en in Zeeland.

wat doet een energieleverancier

Energieleveranciers leveren u gas en/of elektriciteit. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen. Op de website van de Autoriteit Consument & Markt vindt u een overzicht van alle energieleveranciers van elektriciteit en gas in Nederland.


wat doet een aannemer

Aannemers voeren in opdracht van netbeheerders als Stedin werkzaamheden uit aan het energienetwerk. Stedin werkt samen met verschillende aannemers, waaronder DNWG (onderdeel van Stedin Groep).