U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

0:02 / 1:00

Zo krijg je nieuwe energie

Wij zijn netbeheerder in het grootste deel van Zuid-Holland en de provincies Utrecht en Zeeland: een overwegend stedelijke en industriële regio. Wij zorgen ervoor dat ruim 2,3 miljoen huishoudens en zakelijke klanten over energie beschikken om te wonen, werken en ondernemen. Zo breiden we dit jaar ons net uit zodat meer dan 100 windmolens kunnen draaien, verstevigen ons elektriciteitsnet met meer dan 1.300 kilometer kabels en bouwen we 500 elektriciteitsstations. Allemaal om de energietransitie, de extra woningbouw en bedrijvigheid in ons gebied mogelijk maken. Zo krijg je nieuwe energie!

Onze
kernactiviteiten

Wij zijn netbeheerder in het grootste deel van Zuid-Holland en de provincies Utrecht en Zeeland*. Ook beheren we de energie-infrastructuur in de regio’s Kennemerland, Amstelland en Noordoost-Friesland.

 * Sinds 1 januari 2022 is Stedin ook netbeheerder in de provincie Zeeland. In onderstaande animatie waarin we onze verzorgingsgebieden laten zien, is dat niet zichtbaar.

0:02 / 1:00

Woningen en bedrijven aansluiten op onze netten

Elektriciteit en gas transporteren

Elektriciteit- en gasnetten aanleggen en onderhouden

Plaatsen en onderhouden van (slimme) meters

Aansluit- en meetgegevens beheren voor marktpartijen

Bestrijding van energiediefstal en -fraude

Wat doet een netbeheerder

Een netbeheerder zorgt voor de aanleg en het onderhoud van elektriciteit- en gasnetwerken en de plaatsing van (slimme) meters. Wie uw netbeheerder is, hangt af van uw woonplaats. Stedin is netbeheerder in het grootste deel van de Randstad en in Zeeland.

Wat doet een energieleverancier

Energieleveranciers leveren u gas en/of elektriciteit. U kunt zelf uw energieleverancier kiezen. Op de website van de Autoriteit Consument & Markt vindt u een overzicht van alle energieleveranciers van elektriciteit en gas in Nederland.


Wat doet een aannemer

Aannemers voeren in opdracht van netbeheerders als Stedin werkzaamheden uit aan het energienetwerk. Stedin werkt samen met verschillende aannemers, waaronder DNWG (onderdeel van Stedin Groep).