U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Aart Jan Zwartscholten nieuwe manager Innovatie

Rotterdam, 29 juni 2018

Aart Jan Zwartscholten is aangesteld als manager Innovatie bij Stedin. Hij volgt Marko Kruithof op die als zelfstandige aan de slag is gegaan. 

Zwartscholten (44) werkt nu nog als Manager Enabling Business bij energiemaatschappij Eneco Zakelijk. Op 1 juli start hij in zijn functie bij Stedin. Zwartscholten: Ik laat me altijd graag leiden door het principe dat een bedrijf in de mensen zit en niet andersom. We weten allemaal wel hoe de wereld in mekaar steekt, maar pas als we elkaar echt weten te vinden, ontstaat de magie. En dat geldt dubbel en dwars voor innovatie, omdat dat zo breed interpretabel is. We moeten met elkaar een weg zien te vinden in een decentraliserend energielandschap waar aardgas op zijn retour is, dienstverlening data gedreven is en alles digitaliseert. ‘To keep it simple, but significant’, is dan de kunst.”
 

Innovatie

‚ÄčInnovatie is belangrijk voor Stedin. Chief Transition Officer David Peters: “Er leiden geen oude wegen naar de toekomst. De energietransitie vraagt dan ook om nieuwe samenwerkingen en vernieuwende ideeën, innovaties. Om het ontwikkelen van de vaardigheden van de toekomst. Nu al kijken we hoe waterstof, ‘block chain’ en ‘flexibiliteit’ ons kunnen helpen vandaag en in de toekomst. Ik ben benieuwd wat er nog meer in het vat zit om de energietransitie voor iedereen haalbaar en betaalbaar te maken.”