U gebruikt een verouderde browser en daarom werkt de website niet optimaal voor u. Om alle functionaliteiten te kunnen gebruiken, raden we u aan om over te stappen naar een andere browser.

Delfts regiokantoor van Stedin in een duurzaam jasje gestoken

Delft, 10 januari 2020

Burgemeester Marja van Bijsterveldt en CTO David Peters hebben op donderdag 9 januari het gerenoveerde regiokantoor van netbeheerder Stedin aan de Energieweg in Delft heropend. Het pand uit 1971 was verouderd en voldeed niet meer aan de duurzaamheids- en werkplekeisen van Stedin. Na twee jaar renoveren is het kantoor toekomstklaar gemaakt met een moderne klimaatinstallatie, geïsoleerde gevels, HR++ dubbelglas, ledverlichting, laadpalen voor elektrische auto’s en een zonnedak.

Energielabel A

Door de renovatie is het regiokantoor veel beter geïsoleerd. De led-verlichting met bewegingssensoren is stukken zuiniger en het gebouw kan nu efficiënter worden verwarmd. Hierdoor gaat de uitstoot van CO2 van het kantoor aanzienlijk omlaag. Het kantoor heeft nu een energielabel A.

Het hele binnenwerk van het gebouw is gesloopt, zodat er minder gesloten kamers zijn en meer open kantoortuinen met meer werkplekken. Het gesloopte materiaal is zoveel mogelijk hergebruikt of duurzaam verwerkt. Stedin elektrificeert de komende jaren haar wagenpark, daarom zijn er 60 nieuwe laadpalen bij het pand geplaatst en is rekening gehouden met nog meer laadpalen in de toekomst.

Opening pand Stedin Energieweg Delft Burgemeester Marja van Bijsterveldt en CTO David Peters van Stedin heropenen het regiokantoor van Stedin aan de Energieweg in Delft. FOTO: Sicco Pictures.

Eerste Stedin zonnedak

Stedin sluit veel zonneparken en zonnedaken in de regio aan, maar heeft nu voor het eerst haar eigen zonnedak. Tijdens de verbouwing zijn er ruim 1.100 zonnepanelen op het dak van het magazijn gelegd. Deze panelen leveren ongeveer 300.000 kWh aan elektriciteit per jaar op. Goed genoeg om de energierekening van het gebouw met 20% omlaag te brengen. 

Verduurzaming kantoren

Stedin verduurzaamt haar regiokantoren. Een goot deel van de totaal 3.500 medewerkers van de netbeheerder is gehuisvest in het hoofdkantoor in Rotterdam en de drie regiokantoren: Delft, Heinenoord en Utrecht. Het regiokantoor in Utrecht is in 2018 na een grootscheepse renovatie heropent. Nu is ook het kantoor in Delft in duurzaam jasje gestoken.

Regiokantoor Delft

In het regiokantoor werken voornamelijk mensen die zich bezighouden met het onderhoud van het energienet, het aanleggen van nieuwe netten, installeren van slimme meters en ICT. Tijdens de renovatie waren de ruim 450 medewerkers tijdelijk ondergebracht in andere panden rondom de Energieweg. Het aantal medewerkers dat in het gebouw kan werken is door de renovatie van 450 naar 1.100 gegaan.